Mézeskalács házikó recept

Hozzávalók:
A mézeskalácshoz:
- 250 g sótlan vaj
- 200 g barnacukor
- 7 evőkanál arany szirup vagy méz
- 600 g finomliszt
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 4 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
A díszítéshez:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- dekortoll
- 500 g porcukor +extra a szóráshoz
- cukorbotocskák
- különféle cukorkák
- ehető golyócskák
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy edényben keverjük össze a vajat, cukrot és a szirupot vagy a mézet és melegítsük össze.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, szódabikarbónát és a mézeskalács fűszert és adjuk hozzá a vajas keverékhez. Ha túl száraz lenne, adjunk hozzá pár csepp vizet.
3. Nyújtsuk ki a tésztát és sablon segítségével vágjuk ki a házikó falait. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral, tegyük bele a kivágott formákat és tegyük a sütőbe.
Süssük 15 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Hagyjuk kihűlni.
Keverjük kemény habbá a tojásfehérjét a cukorral, majd tegyük habzsákba. Ez fogja a háza falait és a tetőt összeragasztani.
Ezután pihentessük 3 órán keresztül, hogy megszáradjon.
A díszítéshez használjunk dekortollat, cukorkákat, porcukrot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »