Mézeskalács házikó recept

Hozzávalók:
A mézeskalácshoz:
- 250 g sótlan vaj
- 200 g barnacukor
- 7 evőkanál arany szirup vagy méz
- 600 g finomliszt
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 4 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
A díszítéshez:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- dekortoll
- 500 g porcukor +extra a szóráshoz
- cukorbotocskák
- különféle cukorkák
- ehető golyócskák
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy edényben keverjük össze a vajat, cukrot és a szirupot vagy a mézet és melegítsük össze.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, szódabikarbónát és a mézeskalács fűszert és adjuk hozzá a vajas keverékhez. Ha túl száraz lenne, adjunk hozzá pár csepp vizet.
3. Nyújtsuk ki a tésztát és sablon segítségével vágjuk ki a házikó falait. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral, tegyük bele a kivágott formákat és tegyük a sütőbe.
Süssük 15 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Hagyjuk kihűlni.
Keverjük kemény habbá a tojásfehérjét a cukorral, majd tegyük habzsákba. Ez fogja a háza falait és a tetőt összeragasztani.
Ezután pihentessük 3 órán keresztül, hogy megszáradjon.
A díszítéshez használjunk dekortollat, cukorkákat, porcukrot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »