Mézeskalács-baglyok recept

Hozzávalók:
- 2 dl méz
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 90 dkg finomliszt
- 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
- 0,5 csomag sütőpor
- 10 dkg mandula
- 2 ek franciadrazsé
Elkészítése:
A liszthez adjuk a mézet, a tojásokat, a margarint, a fűszereket, a porcukrot, jól összedolgozzuk, és fél órát pihentetjük.
Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk. Nagyobb kör alakú szaggatóval és kisebbel kiszaggatjuk.
Nagyobbra teszünk egy-egy kisebbet (ezek a bagoly szemei).
Kettévágott mandula az orra. Egy-egy drazsészemet teszünk a kisebb kör alakra.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »