Mézeskalács-baglyok recept

Hozzávalók:
- 2 dl méz
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 90 dkg finomliszt
- 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
- 0,5 csomag sütőpor
- 10 dkg mandula
- 2 ek franciadrazsé
Elkészítése:
A liszthez adjuk a mézet, a tojásokat, a margarint, a fűszereket, a porcukrot, jól összedolgozzuk, és fél órát pihentetjük.
Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk. Nagyobb kör alakú szaggatóval és kisebbel kiszaggatjuk.
Nagyobbra teszünk egy-egy kisebbet (ezek a bagoly szemei).
Kettévágott mandula az orra. Egy-egy drazsészemet teszünk a kisebb kör alakra.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »