Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézeskalács recept

Mézeskalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg finomliszt
    • 30 dkg porcukor
    • 3 teáskanál szódabikarbóna
    • 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
    • 30 dkg margarin vagy vaj
    • 2,5 dl méz
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Mindent összeöntünk (én a margarint mikroban meg szoktam olvasztani) és összekeverjük kézzel, amíg össze nem áll egy gombóccá.

    A kész tésztát hűtőbe tesszük és minimum 1 éjszaka pihenni hagyjuk.

    Lisztezett gyúrótáblán 3-4 mm vastagra elnyújtjuk, ízlés szerint formára szaggatjuk. A kész kalácsokat egy sütőpapíros tepsire tesszük és 180 fokos sütőben 10 percig sütjük (nem szabad tovább sütni, mert ki fog száradni!).

    A kész sütiket ízlés szerint díszíthetjük, de maradhat natúr is.

    Tipp:

    Dobozban sokáig puha marad, persze ha marad belőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá