Mézes kókuszkocka gluténmentesen recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 10 dkg (puha) vaj
- 20 dkg eritrit vagy cukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 ek méz
- 3 dl tej
- 1 cs sütőpor
- 35 dkg barna rizsliszt
A kakaós mázhoz:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor vagy eritrit
- 4 ek kakaópor
- 4 ek tej
- fél dl rum, vagy 1 ek rumaroma
A beforgatáshoz:
- kb 20-25 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a liszt kivételével a robotgép üstjébe mérjük és alaposan kikeverjük.
Hozzádolgozzuk a lisztet, sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe öntjük, és előmelegített 170 fokos sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd kb 3*3-as kockákra vágjuk. (Nekem 36 db lett)
A kakaós mázhoz a cukrot, vajat, tejet, kakaóport összeforraljuk, majd a kockákat ebbe mártogatjuk meg.
Megforgatjuk kókuszreszelékben, és a tálcára helyezzük.
Pár órát szellős helyen érdemes szárítani, de akár azonnal is fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









