Mézes kókuszkocka gluténmentesen recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 10 dkg (puha) vaj
- 20 dkg eritrit vagy cukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek méz
- 3 dl tej
- 1 cs sütőpor
- 35 dkg barna rizsliszt
A kakaós mázhoz:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor vagy eritrit
- 4 ek kakaópor
- 4 ek tej
- fél dl rum, vagy 1 ek rumaroma
A beforgatáshoz:
- kb 20-25 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a liszt kivételével a robotgép üstjébe mérjük és alaposan kikeverjük.
Hozzádolgozzuk a lisztet, sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe öntjük, és előmelegített 170 fokos sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd kb 3*3-as kockákra vágjuk. (Nekem 36 db lett)
A kakaós mázhoz a cukrot, vajat, tejet, kakaóport összeforraljuk, majd a kockákat ebbe mártogatjuk meg.
Megforgatjuk kókuszreszelékben, és a tálcára helyezzük.
Pár órát szellős helyen érdemes szárítani, de akár azonnal is fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »