Mézes kókuszkocka gluténmentesen recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 10 dkg (puha) vaj
- 20 dkg eritrit vagy cukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek méz
- 3 dl tej
- 1 cs sütőpor
- 35 dkg barna rizsliszt
A kakaós mázhoz:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor vagy eritrit
- 4 ek kakaópor
- 4 ek tej
- fél dl rum, vagy 1 ek rumaroma
A beforgatáshoz:
- kb 20-25 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a liszt kivételével a robotgép üstjébe mérjük és alaposan kikeverjük.
Hozzádolgozzuk a lisztet, sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe öntjük, és előmelegített 170 fokos sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd kb 3*3-as kockákra vágjuk. (Nekem 36 db lett)
A kakaós mázhoz a cukrot, vajat, tejet, kakaóport összeforraljuk, majd a kockákat ebbe mártogatjuk meg.
Megforgatjuk kókuszreszelékben, és a tálcára helyezzük.
Pár órát szellős helyen érdemes szárítani, de akár azonnal is fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »