Mézes házikó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 5 dkg zsír
- 1 kk szódabikarbóna
- 25 dkg porcukor
- 5 ek tej (ha a tészta kívánja, lehet több is)
- 3 ek méz
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krém:
- 2 cs vaníliás pudingpor (főzős)
- 7 dl tej
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
Elkészítése:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, három cipóra osztjuk. Az egyikbe belegyúrunk 2-3 ek kakaóport, ebből lesznek a rudak.
A két sárga cipót lehetőleg téglalap alakúra kinyújtjuk. Ha nem sikerül, körbe lehet vágni és a levágott darabokkal pótolgatni, hogy nagyjából téglalap alakú legyen. Sütés után még le lehet vágni, hogy szép egyenes legyen a lap.
45*35 cm-es tepsi hátán 10 perc alatt megsütjük 180 fokon (nem szabad sokáig sütni, mert kiszárad!).
A barna tésztából 12 db rudat sodrunk ki a tepsi nagyságának megfelelően és azokat is kisütjük.
A megsült fehér lapokat, még melegen, hosszában három-három részre vágjuk.
A pudingot a tejjel sűrűre főzzük, kihűtjük. A margarint a porcukorral kikeverjük és a kihűlt pudinggal összekeverjük.
A középső lapot ujjnyi vastagon megkenjük a krémmel, ráhelyezünk három rudat, majd ismét megkenjük, ráhelyezünk két rudat, végül ismét krém, majd egy rúd következik. A krémmel kipótoljuk és ráborítjuk két oldalról a tetőt.
A maradék tésztát és krémet ugyanígy készítjük el.
Hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »