Mézes házikó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 5 dkg zsír
- 1 kk szódabikarbóna
- 25 dkg porcukor
- 5 ek tej (ha a tészta kívánja, lehet több is)
- 3 ek méz
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krém:
- 2 cs vaníliás pudingpor (főzős)
- 7 dl tej
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
Elkészítése:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, három cipóra osztjuk. Az egyikbe belegyúrunk 2-3 ek kakaóport, ebből lesznek a rudak.
A két sárga cipót lehetőleg téglalap alakúra kinyújtjuk. Ha nem sikerül, körbe lehet vágni és a levágott darabokkal pótolgatni, hogy nagyjából téglalap alakú legyen. Sütés után még le lehet vágni, hogy szép egyenes legyen a lap.
45*35 cm-es tepsi hátán 10 perc alatt megsütjük 180 fokon (nem szabad sokáig sütni, mert kiszárad!).
A barna tésztából 12 db rudat sodrunk ki a tepsi nagyságának megfelelően és azokat is kisütjük.
A megsült fehér lapokat, még melegen, hosszában három-három részre vágjuk.
A pudingot a tejjel sűrűre főzzük, kihűtjük. A margarint a porcukorral kikeverjük és a kihűlt pudinggal összekeverjük.
A középső lapot ujjnyi vastagon megkenjük a krémmel, ráhelyezünk három rudat, majd ismét megkenjük, ráhelyezünk két rudat, végül ismét krém, majd egy rúd következik. A krémmel kipótoljuk és ráborítjuk két oldalról a tetőt.
A maradék tésztát és krémet ugyanígy készítjük el.
Hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.