Mézes házikó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 5 dkg zsír
- 1 kk szódabikarbóna
- 25 dkg porcukor
- 5 ek tej (ha a tészta kívánja, lehet több is)
- 3 ek méz
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krém:
- 2 cs vaníliás pudingpor (főzős)
- 7 dl tej
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
Elkészítése:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, három cipóra osztjuk. Az egyikbe belegyúrunk 2-3 ek kakaóport, ebből lesznek a rudak.
A két sárga cipót lehetőleg téglalap alakúra kinyújtjuk. Ha nem sikerül, körbe lehet vágni és a levágott darabokkal pótolgatni, hogy nagyjából téglalap alakú legyen. Sütés után még le lehet vágni, hogy szép egyenes legyen a lap.
45*35 cm-es tepsi hátán 10 perc alatt megsütjük 180 fokon (nem szabad sokáig sütni, mert kiszárad!).
A barna tésztából 12 db rudat sodrunk ki a tepsi nagyságának megfelelően és azokat is kisütjük.
A megsült fehér lapokat, még melegen, hosszában három-három részre vágjuk.
A pudingot a tejjel sűrűre főzzük, kihűtjük. A margarint a porcukorral kikeverjük és a kihűlt pudinggal összekeverjük.
A középső lapot ujjnyi vastagon megkenjük a krémmel, ráhelyezünk három rudat, majd ismét megkenjük, ráhelyezünk két rudat, végül ismét krém, majd egy rúd következik. A krémmel kipótoljuk és ráborítjuk két oldalról a tetőt.
A maradék tésztát és krémet ugyanígy készítjük el.
Hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »