Mézes-fahéjas szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
- 40 dkg búzaliszt
- 25 dkg porcukor
- 2 tk szódabikarbóna
- 12 gramm sütőpor
- 3 ek kakaópor
- 1 tk őrölt fahéj
- 2 ek olvasztott méz
- 15 dkg margarin
- 2 dl tej
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint rum
- csipetnyi só
Szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat összekeverjük a porcukor kivételével. A margarint a porcukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk egyesével a tojásokat, mézet, rumot, tejet és végül a többi hozzávalót.
Egy 25*35 cm nagyságú sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük és előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
A megsült tésztát a tepsiből kiborítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk és visszafordítjuk.
Tálaláskor porcukorral megszórva, hosszúkás szeletekre szelve kínáljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »