Mézes-fahéjas szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
- 40 dkg búzaliszt
- 25 dkg porcukor
- 2 tk szódabikarbóna
- 12 gramm sütőpor
- 3 ek kakaópor
- 1 tk őrölt fahéj
- 2 ek olvasztott méz
- 15 dkg margarin
- 2 dl tej
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint rum
- csipetnyi só
Szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat összekeverjük a porcukor kivételével. A margarint a porcukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk egyesével a tojásokat, mézet, rumot, tejet és végül a többi hozzávalót.
Egy 25*35 cm nagyságú sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük és előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
A megsült tésztát a tepsiből kiborítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk és visszafordítjuk.
Tálaláskor porcukorral megszórva, hosszúkás szeletekre szelve kínáljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »