Mézes-fahéjas szelet recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
- 40 dkg búzaliszt
- 25 dkg porcukor
- 2 tk szódabikarbóna
- 12 gramm sütőpor
- 3 ek kakaópor
- 1 tk őrölt fahéj
- 2 ek olvasztott méz
- 15 dkg margarin
- 2 dl tej
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint rum
- csipetnyi só
Szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat összekeverjük a porcukor kivételével. A margarint a porcukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk egyesével a tojásokat, mézet, rumot, tejet és végül a többi hozzávalót.
Egy 25*35 cm nagyságú sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük és előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
A megsült tésztát a tepsiből kiborítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk és visszafordítjuk.
Tálaláskor porcukorral megszórva, hosszúkás szeletekre szelve kínáljuk!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.