Mézes-fahéjas szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:

  • 40 dkg búzaliszt
  • 25 dkg porcukor
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 12 gramm sütőpor
  • 3 ek kakaópor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 2 ek olvasztott méz
  • 15 dkg margarin
  • 2 dl tej
  • 2 egész tojás
  • ízlés szerint rum
  • csipetnyi só

Szóráshoz:

  • porcukor

Elkészítése:

A száraz hozzávalókat összekeverjük a porcukor kivételével. A margarint a porcukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk egyesével a tojásokat, mézet, rumot, tejet és végül a többi hozzávalót.

Egy 25*35 cm nagyságú sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük és előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

A megsült tésztát a tepsiből kiborítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk és visszafordítjuk.

Tálaláskor porcukorral megszórva, hosszúkás szeletekre szelve kínáljuk!