Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes-diós szelet recept

Mézes-diós szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 20*31 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 60 dkg finomliszt
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 12 dkg vaj
    • 4 evőkanál méz
    • 4 evőkanál tej
    • csipet só

    Krém:

    • 2 csomag karamell ízű pudingpor
    • 8 dl tej
    • 4 evőkanál cukor
    • 1 tubus sűrített tej
    • 15 dkg pirított, darált dió
    • 25 dkg vaj

    Elkészítése:

    A tésztához a mézet, tejet és a vajat összemelegítjük. Lekapcsoljuk alatta a lángot, gyors mozdulatokkal beledolgozzuk a tojásokat és alacsony lángon sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük.

    A kihűlt tojásos keverékhez adjuk a lisztet, sót és a szódabikarbónát és elkezdjük összegyúrni. Ha nem akarna összeállni könnyen a tészta (mint nekünk), akkor kevés tejfölt vagy tejet dolgozzunk bele.

    A tésztát 5 egyenlő részre osztjuk.

    A kész tésztákat egyenként kinyújtjuk 20*30 cm-es téglalapokká és 180 fokra melegített sütőben kb 8-10 perc alatt megsütjük.

    A krémhez a pudingporokat a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük és kihűtjük.

    Közben a diót egy száraz serpenyőben megpirítjuk. 5 dkg-ot tegyünk félre belőle a díszítéshez.

    A kihűlt pudinghoz adjuk hozzá a sűrített tejet, a diót és a vajat, majd keverjük habosra.

    Egy 20*30 cm-es tepsibe vagy egy ekkorára állított süti keretbe tegyünk bele egy lapot és kenjük meg a krém 1/5-ével. Folytassuk tovább a rétegezést. A tetejére is krém kerüljön, amire rászórjuk a maradék diót.

    Másnapig hűtőbe vagy hideg helyre tesszük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá