Mézes-diós szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20*31 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 60 dkg finomliszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 12 dkg vaj
- 4 evőkanál méz
- 4 evőkanál tej
- csipet só
Krém:
- 2 csomag karamell ízű pudingpor
- 8 dl tej
- 4 evőkanál cukor
- 1 tubus sűrített tej
- 15 dkg pirított, darált dió
- 25 dkg vaj
Elkészítése:
A tésztához a mézet, tejet és a vajat összemelegítjük. Lekapcsoljuk alatta a lángot, gyors mozdulatokkal beledolgozzuk a tojásokat és alacsony lángon sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük.
A kihűlt tojásos keverékhez adjuk a lisztet, sót és a szódabikarbónát és elkezdjük összegyúrni. Ha nem akarna összeállni könnyen a tészta (mint nekünk), akkor kevés tejfölt vagy tejet dolgozzunk bele.
A tésztát 5 egyenlő részre osztjuk.
A kész tésztákat egyenként kinyújtjuk 20*30 cm-es téglalapokká és 180 fokra melegített sütőben kb 8-10 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingporokat a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük és kihűtjük.
Közben a diót egy száraz serpenyőben megpirítjuk. 5 dkg-ot tegyünk félre belőle a díszítéshez.
A kihűlt pudinghoz adjuk hozzá a sűrített tejet, a diót és a vajat, majd keverjük habosra.
Egy 20*30 cm-es tepsibe vagy egy ekkorára állított süti keretbe tegyünk bele egy lapot és kenjük meg a krém 1/5-ével. Folytassuk tovább a rétegezést. A tetejére is krém kerüljön, amire rászórjuk a maradék diót.
Másnapig hűtőbe vagy hideg helyre tesszük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »