Mézes-diós szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 20*31 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 60 dkg finomliszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 12 dkg vaj
- 4 evőkanál méz
- 4 evőkanál tej
- csipet só
Krém:
- 2 csomag karamell ízű pudingpor
- 8 dl tej
- 4 evőkanál cukor
- 1 tubus sűrített tej
- 15 dkg pirított, darált dió
- 25 dkg vaj
Elkészítése:
A tésztához a mézet, tejet és a vajat összemelegítjük. Lekapcsoljuk alatta a lángot, gyors mozdulatokkal beledolgozzuk a tojásokat és alacsony lángon sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük.
A kihűlt tojásos keverékhez adjuk a lisztet, sót és a szódabikarbónát és elkezdjük összegyúrni. Ha nem akarna összeállni könnyen a tészta (mint nekünk), akkor kevés tejfölt vagy tejet dolgozzunk bele.
A tésztát 5 egyenlő részre osztjuk.
A kész tésztákat egyenként kinyújtjuk 20*30 cm-es téglalapokká és 180 fokra melegített sütőben kb 8-10 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingporokat a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük és kihűtjük.
Közben a diót egy száraz serpenyőben megpirítjuk. 5 dkg-ot tegyünk félre belőle a díszítéshez.
A kihűlt pudinghoz adjuk hozzá a sűrített tejet, a diót és a vajat, majd keverjük habosra.
Egy 20*30 cm-es tepsibe vagy egy ekkorára állított süti keretbe tegyünk bele egy lapot és kenjük meg a krém 1/5-ével. Folytassuk tovább a rétegezést. A tetejére is krém kerüljön, amire rászórjuk a maradék diót.
Másnapig hűtőbe vagy hideg helyre tesszük.