Mézes, diós mágnás pite recept

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál olvasztott méz
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 csomag sütőpor
- tej
Töltelék:
- 5 evőkanál házi baracklekvár
- 20 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg darált dió
- 2 ek liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól formálható tésztát kapjunk. Hűtőbe tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.
A cukrokat a tojásokkal 10 perc alatt elektromos habverővel jó habosra keverjük, hozzákeverjük a dióval elkevert lisztet is.
A tészta 2/3 részét tepsibe terítjük, amelyet kibéleltünk vagy vajaztunk, majd megkenjük baracklekvárral és ráöntjük a diós habot.
Az 1/3 rész tésztát kisodorjuk tepsi nagyságúra és 1/2 cm-es csíkokat vagdalunk belőle, majd a töltelékre helyezzük átlósan. Ezek a csíkok a töltelékbe süllyednek sütés közben.
180 fokon kb 25-30 perc alatt világosra sütjük. Amikor kihűlt, szeleteljük.
A diós hab miatt kissé törékeny a tészta teteje, de nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »