Mézes csirkeszárny rizsgombóccal recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 20 dkg kifőzött rizs
- 10 dkg felkockázott trappista sajt
- 3 evőkanál ketchup
- 3 evőkanál méz
- zsemlemorzsa
- tojás
- liszt
- só
- bors
- olaj
Elkészítése:
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a csirkeszárnyakat, majd beleforgatjuk ketchupos-mézes keverékbe.
Egy órát vagy többet is, hütőben pihentetjük, majd előmelegített sütőben, tepsiben, amit előtte olajjal kikentünk, megsütjük a szárnyakat 180 fokon.
A körethez megfőzzük a rizst. Ha lanygosra hűlt gombócokat formázunk belőle és mindegyik közepébe teszünk egy-egy kocka sajtot, majd bepanírozzuk: lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
Olajban aranybarnára sütjük
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »