Mézes csirkeszárny rizsgombóccal recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 20 dkg kifőzött rizs
- 10 dkg felkockázott trappista sajt
- 3 evőkanál ketchup
- 3 evőkanál méz
- zsemlemorzsa
- tojás
- liszt
- só
- bors
- olaj
Elkészítése:
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a csirkeszárnyakat, majd beleforgatjuk ketchupos-mézes keverékbe.
Egy órát vagy többet is, hütőben pihentetjük, majd előmelegített sütőben, tepsiben, amit előtte olajjal kikentünk, megsütjük a szárnyakat 180 fokon.
A körethez megfőzzük a rizst. Ha lanygosra hűlt gombócokat formázunk belőle és mindegyik közepébe teszünk egy-egy kocka sajtot, majd bepanírozzuk: lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
Olajban aranybarnára sütjük
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.