Méteres rolád recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Sárga piskóta:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg finomliszt
- 1,5 tk sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 6 dkg cukor
- fél citrom reszelt héja
- 1 tk vanília őrlemény
- 3 ek víz
- 25 ml olaj
Kakaós piskóta:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg finomliszt
- 2 dkg kakaópor
- 1,5 tk sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 6 dkg cukor
- fél citrom reszelt héja
- 1 tk vanília őrlemény
- 3 evőkanál víz
- 25 ml olaj
Krém:
- 1 cs puncsos pudingpor
- 2,5 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Tetejére:
- 10 dkg étcsoki
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A tojásokat, mind a 6-ot szétválasztjuk. A fehérjéket felverjük a cukorral tejföl sűsrűségűre, majd hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját is és tovább habosítjuk, majd ízesítjük a citromhéjjal, vanília őrleménnyel együtt a vizet (6 ek) és az olajat (50 ml) is.
A tojáshabunkat megfelezzük és elosztjuk két tálba. Az egyik tálba lévő habhoz adjuk a 10 dkg liszt és sütőpor keverékét apránkét és óvatosan beleforgatjuk, majd csomómentesre keverjük.
A másik tálba a 10 dkg liszt, sütőpor és kakaópor keverékét tadjuk apránként és óvatosan beleforgatjuk, majd csomómentesre keverjük.
Sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük a masszáinkat felváltva, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és visszavesszük a hőfokon 160 fokra, majd kb 10 perc alatt megsütjük.
Vizes konyharuhára áthúzzuk a kész piskótát, feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.
A puncs pudingport megfőzzük a tejben, majd ha elkészült, akkor átteszük egy másik tálba és kihűtjük. A margarint a porcukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a kihűlt pudingot és jól kihabosítjuk.
A kihűlt tekercsünket kitekerjük, majd a krém 3/4-vel megtöltjük és újra feltekerjük. A maradék krémmel megkenjük kívülről, majd amíg a csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, addig a betöltött tésztát hütőbe teszük.
A tészta tetejét leöntjük a megolvasztott csokoládéval és míg a csokoládé illetve a krém megköt, addig hűtőbe tesszük.