Meggyes-túrós rétes recept

Hozzávalók:
- 1 cs teljes kiőrlésű rétestészta
- 50 dkg túró
- 25 dkg magozott, cukrozott meggy (vagy meggybefőtt)
- 15 dkg porcukor (vagy édesítőszer)
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek tejföl
- 1 cs vaníliás pudingpor (vagy 1 ek étkezési keményítő)
- kb 1 dl étolaj a lapok lekenéséhez
Elkészítése:
A meggyet sütés előtt pár órával (vagy előző nap) magozzuk ki és cukrozzuk le, majd alaposan csepegtessük le mielőtt a túrós töltelékre szórnánk.
A túróhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tejfölt, és keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a pudingpor (vagy étkezési keményítőt) és szintén keverjük össze.
Egy konyharuhát nedvesítsünk be, helyezzünk rá egy réteslapot és kenjük le vékonyan olajjal, majd helyezzük rá a következő réteslapot és szintén kenjük le olajjal. Végül helyezzük rá a harmadik réteslapot, a szélektől hagyjunk el kb. 1,5 cm-es tésztacsíkot és kanalazzuk rá a túrós töltelék felét, majd szórjuk meg ízlés szerint a meggyel.
Ezután hajtsuk rá a tésztacsíkot, majd a konyharuha segítségével tekerjük fel a rétes.
A maradék rétestésztával is így járjunk el.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a megtöltött tésztarudakat, majd kenjük le vékonyan olajjal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőmérsékleten süssük szép pirosra. A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk langyosra hűlni mielőtt felszeletelnénk.
Tipp:
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a rétes, majd szórjuk meg porcukorral és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »