Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes-túrós rétes recept

Meggyes-túrós rétes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 cs teljes kiőrlésű rétestészta
    • 50 dkg túró
    • 25 dkg magozott, cukrozott meggy (vagy meggybefőtt)
    • 15 dkg porcukor (vagy édesítőszer)
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 ek tejföl
    • 1 cs vaníliás pudingpor (vagy 1 ek étkezési keményítő)
    • kb 1 dl étolaj a lapok lekenéséhez

    Elkészítése:

    A meggyet sütés előtt pár órával (vagy előző nap) magozzuk ki és cukrozzuk le, majd alaposan csepegtessük le mielőtt a túrós töltelékre szórnánk.

    A túróhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tejfölt, és keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a pudingpor (vagy étkezési keményítőt) és szintén keverjük össze.

    Egy konyharuhát nedvesítsünk be, helyezzünk rá egy réteslapot és kenjük le vékonyan olajjal, majd helyezzük rá a következő réteslapot és szintén kenjük le olajjal. Végül helyezzük rá a harmadik réteslapot, a szélektől hagyjunk el kb. 1,5 cm-es tésztacsíkot és kanalazzuk rá a túrós töltelék felét, majd szórjuk meg ízlés szerint a meggyel.

    Ezután hajtsuk rá a tésztacsíkot, majd a konyharuha segítségével tekerjük fel a rétes.

    A maradék rétestésztával is így járjunk el.

    Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a megtöltött tésztarudakat, majd kenjük le vékonyan olajjal.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőmérsékleten süssük szép pirosra. A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk langyosra hűlni mielőtt felszeletelnénk.

    Tipp:

    Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a rétes, majd szórjuk meg porcukorral és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá