Meggyes tekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tészta hozzávalói egy 24 cm-es formához:
- 15 dkg vaj
- csipet só
- 2 bögre finomliszt (a bögre 2,5 dl-es)
- 2,5 dl joghurt
- 1 kk sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
A töltelékhez:
- 35 dkg meggy vagy cseresznye magozva
- cukor ízlés szerint
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Lisztezett deszkán 3 mm vastagra, téglalap alakúra kinyújtjuk. 4 csíkra vágjuk. A csíkok alsó részét kirakjuk cukrozott meggyel, majd feltekerjük a csíkokat.
A forma aljába sütőpapírt vágunk és csiga vonalban behelyezzük a tésztákat.
190 fokra melegített sütőben 40 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









