Meggyes-pudingos kocka recept

Hozzávalók:
- 40 g zselatin
- 1 ü magozott meggy a levével együtt
- víz
- 2×4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2×4 ek cukor
- 2×3 ek liszt
- 2×1 ek kakaó
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- csokis tortadara
Elkészítése:
A zselatinos réteghez a folpackkal kibélelünk egy tepsit. A meggyet elterítjük a tepsiben.
A meggylevet vízzel 5 dl-re kiegészítjük, meglangyosítjuk, és beletesszük a zselatint. Folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd ráöntjük a meggyre, és hagyjuk, hogy megdermedjen.
A tészta hozzávalóiból 2*4 tojásból, 2*4 kanál cukorból, 2*3 kanál lisztből és a 2*1 kanál kakaóporból piskótát készítünk. A pudingport kikeverjük a porcukorral, majd a tejjel és felfőzzük.
Ha kihűlt hozzáadjuk a margarint. Az első lap tésztát megkenjük a krém harmadával, erre jön a meggyes réteg. Aztán megint krém és a második lap, amit szintén megkenünk krémmel.
Tetejét tortadarával megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »