Meggyes piskóta recept
Hozzávalók:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 ek kristálycukor
- 9 ek liszt ( a +1 evőkanál liszt azért kell, mert tartást ad a piskótának, és így sütés után nem esik össze a tészta)
- mokkáskanál szódabikarbóna
- csipet só (az édes tésztába mindig kell egy csipet só, mert kiemeli az édes ízt)
- 80 dkg meggy
Elkészítése:
A meggyet kimagozzuk, szűrőbe tesszük hogy lecsöpögjön.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot azzal is verjük egy kicsit, végül a tojások sárgáját adjuk hozzá.
A szódabikarbónát elkeverjük a liszttel, és fakanállal hozzákeverjük a habhoz.
Zsírozott lisztezett tepsibe öntjük, megszórjuk meggyel, és 180 fokon sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









