Meggyes piskóta recept

Hozzávalók:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek kristálycukor
- 9 ek liszt ( a +1 evőkanál liszt azért kell, mert tartást ad a piskótának, és így sütés után nem esik össze a tészta)
- mokkáskanál szódabikarbóna
- csipet só (az édes tésztába mindig kell egy csipet só, mert kiemeli az édes ízt)
- 80 dkg meggy
Elkészítése:
A meggyet kimagozzuk, szűrőbe tesszük hogy lecsöpögjön.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot azzal is verjük egy kicsit, végül a tojások sárgáját adjuk hozzá.
A szódabikarbónát elkeverjük a liszttel, és fakanállal hozzákeverjük a habhoz.
Zsírozott lisztezett tepsibe öntjük, megszórjuk meggyel, és 180 fokon sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »