Meggyes piskóta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
- 16 evőkanál finomliszt
- 1 tasak sütőpor
- 8 evőkanál olaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 evőkanál tej
- 10 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál olaj és 1 evőkanál liszt a tepsibe
- 50 dkg meggy
Elkészítése:
A sütőporos liszthez adjuk az olajat, a tojásokat, a tejet és a cukrot. Az egészet jól összekeverjük és tepsibe öntjük. A tetejére gyümölcsöt szórunk és megsütjük 180 fokon tűpróbáig.
Amikor megsült ls kihűlt, akkor porcukorral megszórjuk.
Még jobb, ha fél kanál citromhéjat és egy kanál vaníliás cukrot is teszünk bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










