Meggyes piskóta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:

  • 16 evőkanál finomliszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 8 evőkanál olaj
  • 3 tojás
  • 6 evőkanál tej
  • 10 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál olaj és 1 evőkanál liszt a tepsibe
  • 50 dkg meggy

Elkészítése:

A sütőporos liszthez adjuk az olajat, a tojásokat, a tejet és a cukrot. Az egészet jól összekeverjük és tepsibe öntjük. A tetejére gyümölcsöt szórunk és megsütjük 180 fokon tűpróbáig.

Amikor megsült ls kihűlt, akkor porcukorral megszórjuk.

Még jobb, ha fél kanál citromhéjat és egy kanál vaníliás cukrot is teszünk bele.