Meggyes-mascarponés mézes kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 30*35 cm-es tepsihez:
Lapok:
- 40 dkg finomliszt
- 2 ek olvasztott méz
- 2 ek kakaópor
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 1 kk szódabikarbóna
Krém:
- 6 dl turmixolt meggy
- 80 g vaníliás pudingpor
- 6 ek kristálycukor
- 20 g vaníliás cukor
- 25 dkg mascarpone
- 3 dl cukrászhab
Tetejére:
- 10 dkg tortabevonó
- 3 ek olaj
Elkészítése:
A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a mézet, tojást, a margarint és összedolgozzuk. Fóliába csomagolva 20 percre hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve négy egyenlő részre osztjuk, nyújtófa segítségével lisztezett felületen 30*35 cm-es nagyságúra nyújtjuk, lisztezett sütőlemezre fektetjük, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben készre sütjük, 180 fokon kb 10 perc alatt. Minden lappal így járunk el.
A krémhez a pudingporokat a kétféle cukorral összekeverjük, felöntjük a turmixolt meggyel és sűrű krémmé főzzük, majd hidegre hűtjük.
A cukrászhabot kemény habbá verjük. A felfőzött és kihűlt pudinggal kihabosítjuk a mascarponét, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot.
A lapokat megtöltjük, a tetejét a gőz felett felolvasztott csokoládéval bevonjuk, majd ízlés szerint díszíthetjük, de nem fontos.
Tálaláskor kockákra szeletelve kínáljuk!