Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes-mascarponés mézes kocka recept

Meggyes-mascarponés mézes kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 30*35 cm-es tepsihez:
    Lapok:

    • 40 dkg finomliszt
    • 2 ek olvasztott méz
    • 2 ek kakaópor
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg porcukor
    • 5 dkg margarin
    • 1 kk szódabikarbóna

    Krém:

    • 6 dl turmixolt meggy
    • 80 g vaníliás pudingpor
    • 6 ek kristálycukor
    • 20 g vaníliás cukor
    • 25 dkg mascarpone
    • 3 dl cukrászhab

    Tetejére:

    • 10 dkg tortabevonó
    • 3 ek olaj

    Elkészítése:

    A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a mézet, tojást, a margarint és összedolgozzuk. Fóliába csomagolva 20 percre hűtőbe tesszük.

    A hűtőből kivéve négy egyenlő részre osztjuk, nyújtófa segítségével lisztezett felületen 30*35 cm-es nagyságúra nyújtjuk, lisztezett sütőlemezre fektetjük, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben készre sütjük, 180 fokon kb 10 perc alatt. Minden lappal így járunk el.

    A krémhez a pudingporokat a kétféle cukorral összekeverjük, felöntjük a turmixolt meggyel és sűrű krémmé főzzük, majd hidegre hűtjük.

    A cukrászhabot kemény habbá verjük. A felfőzött és kihűlt pudinggal kihabosítjuk a mascarponét, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot.

    A lapokat megtöltjük, a tetejét a gőz felett felolvasztott csokoládéval bevonjuk, majd ízlés szerint díszíthetjük, de nem fontos.

    Tálaláskor kockákra szeletelve kínáljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá