Meggyes-mascarponés mézes kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 30*35 cm-es tepsihez:
Lapok:

  • 40 dkg finomliszt
  • 2 ek olvasztott méz
  • 2 ek kakaópor
  • 2 egész tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 kk szódabikarbóna

Krém:

  • 6 dl turmixolt meggy
  • 80 g vaníliás pudingpor
  • 6 ek kristálycukor
  • 20 g vaníliás cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl cukrászhab

Tetejére:

  • 10 dkg tortabevonó
  • 3 ek olaj

Elkészítése:

A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a mézet, tojást, a margarint és összedolgozzuk. Fóliába csomagolva 20 percre hűtőbe tesszük.

A hűtőből kivéve négy egyenlő részre osztjuk, nyújtófa segítségével lisztezett felületen 30*35 cm-es nagyságúra nyújtjuk, lisztezett sütőlemezre fektetjük, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben készre sütjük, 180 fokon kb 10 perc alatt. Minden lappal így járunk el.

A krémhez a pudingporokat a kétféle cukorral összekeverjük, felöntjük a turmixolt meggyel és sűrű krémmé főzzük, majd hidegre hűtjük.

A cukrászhabot kemény habbá verjük. A felfőzött és kihűlt pudinggal kihabosítjuk a mascarponét, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot.

A lapokat megtöltjük, a tetejét a gőz felett felolvasztott csokoládéval bevonjuk, majd ízlés szerint díszíthetjük, de nem fontos.

Tálaláskor kockákra szeletelve kínáljuk!