Meggyes-krémsajtos brownie recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Alaphoz:
- 165 g vaj
- 200 g étcsokoládé (felaprítva)
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 teáskanál vaníliakivonat
- 160 g cukor
- 2 evőkanál finomliszt
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- csipet só
Tetejére:
- 225 g mascarpone (vagy másmilyen natúr krémsajt, a lényeg, hogy ne zsírszegény legyen)
- 50 g kristálycukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 200 g meggy (magozva)
Elkészítése:
A sütőt 180 fokon előmelegítjük alsó-felső sütéssel.
A krémsajtos részhez a krémsajtot egy tálba mérjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a vaníliakivonatot. Az egészet homogén állagúra keverjük, majd felhasználásig félretesszük.
A browniehoz a vajat és a csokoládét egy hőálló tálba tesszük, majd vízgőz felett összeolvasztjuk, ezután hűlni hagyjuk.
Az egész tojásokat, a vaníliát és a tojások sárgáját egy nagy tálba tesszük, majd robotgéppel kissé felverjük. Közben fokozatosan, több adagban hozzáadjuk a cukrot. Addig habosítjuk, amíg a keverék elkezd kifehérdeni.
Ezután a tojásos keverékhez adjuk az olvasztott csokoládés keveréket, a lisztet, a kakaóport, a sót, majd az egészet összekeverjük.
Az elkészült masszát sütőpapírral bélelt, 23*23 cm-es formába öntjük. A krémsajtos részből egy evőkanál segítségével kis halmokat kanalazunk a brownie alapra. Ezután egy kés segítségével vonalakat húzunk bele, “márványozzuk” azt, végül a tetejére szórjuk a meggyet.
Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. A sütési idő nagymértékben sütőfüggő, így 25 percnél nézzünk rá a sütire. Akkor van kész a brownie, ha a közepe még kissé remegős, ragacsos.
A sütőből kivével a formában hagyjuk kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









