Meggyes-krémsajtos brownie

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Meggyes-krémsajtos brownie

Hozzávalók:
Alaphoz:

  • 165 g vaj
  • 200 g étcsokoládé (felaprítva)
  • 3 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 160 g cukor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • csipet só

Tetejére:

  • 225 g mascarpone (vagy másmilyen natúr krémsajt, a lényeg, hogy ne zsírszegény legyen)
  • 50 g kristálycukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 tojás
  • 200 g meggy (magozva)

Elkészítése:

A sütőt 180 fokon előmelegítjük alsó-felső sütéssel.

A krémsajtos részhez a krémsajtot egy tálba mérjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a vaníliakivonatot. Az egészet homogén állagúra keverjük, majd felhasználásig félretesszük.

A browniehoz a vajat és a csokoládét egy hőálló tálba tesszük, majd vízgőz felett összeolvasztjuk, ezután hűlni hagyjuk.

Az egész tojásokat, a vaníliát és a tojások sárgáját egy nagy tálba tesszük, majd robotgéppel kissé felverjük. Közben fokozatosan, több adagban hozzáadjuk a cukrot. Addig habosítjuk, amíg a keverék elkezd kifehérdeni.

Ezután a tojásos keverékhez adjuk az olvasztott csokoládés keveréket, a lisztet, a kakaóport, a sót, majd az egészet összekeverjük.

Az elkészült masszát sütőpapírral bélelt, 23*23 cm-es formába öntjük. A krémsajtos részből egy evőkanál segítségével kis halmokat kanalazunk a brownie alapra. Ezután egy kés segítségével vonalakat húzunk bele, “márványozzuk” azt, végül a tetejére szórjuk a meggyet.

Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. A sütési idő nagymértékben sütőfüggő, így 25 percnél nézzünk rá a sütire. Akkor van kész a brownie, ha a közepe még kissé remegős, ragacsos.

A sütőből kivével a formában hagyjuk kihűlni.