Hozzávalók:
Alaphoz:
Tetejére:
Elkészítése:
A sütőt 180 fokon előmelegítjük alsó-felső sütéssel.
A krémsajtos részhez a krémsajtot egy tálba mérjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a vaníliakivonatot. Az egészet homogén állagúra keverjük, majd felhasználásig félretesszük.
A browniehoz a vajat és a csokoládét egy hőálló tálba tesszük, majd vízgőz felett összeolvasztjuk, ezután hűlni hagyjuk.
Az egész tojásokat, a vaníliát és a tojások sárgáját egy nagy tálba tesszük, majd robotgéppel kissé felverjük. Közben fokozatosan, több adagban hozzáadjuk a cukrot. Addig habosítjuk, amíg a keverék elkezd kifehérdeni.
Ezután a tojásos keverékhez adjuk az olvasztott csokoládés keveréket, a lisztet, a kakaóport, a sót, majd az egészet összekeverjük.
Az elkészült masszát sütőpapírral bélelt, 23*23 cm-es formába öntjük. A krémsajtos részből egy evőkanál segítségével kis halmokat kanalazunk a brownie alapra. Ezután egy kés segítségével vonalakat húzunk bele, “márványozzuk” azt, végül a tetejére szórjuk a meggyet.
Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. A sütési idő nagymértékben sütőfüggő, így 25 percnél nézzünk rá a sütire. Akkor van kész a brownie, ha a közepe még kissé remegős, ragacsos.
A sütőből kivével a formában hagyjuk kihűlni.