Meggyes krémes szelet recept
Hozzávalók egy 23*39 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg rétesliszt
- 3 ek kakaópor
- 2 tk szódabikarbóna
- 20 dkg porcukor
- 2 ek méz
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3,75 dl tej
- 3,75 dl olvasztott vaj
Krém:
- 3,5 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 40 g vanília ízű pudingpor
- 20 dkg vaj
- 1 üveg meggybefőtt
- rumaroma (ízlés szerint)
- a lap széle
Díszítés:
- meggyszemek
- 5 dkg olvasztott csokoládé
Elkészítése:
Tészta:
A liszteket a kakaóporral és a szódabikarbónával összekeverjük.
Az egész tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt jól kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a tejet, olvasztott, de nem meleg vajat, mézet, végül a lisztes keveréket is beleforgatjuk és jól összekeverjük az egészet.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd a masszát belesimítjuk és kb 20-25 perc alatt vagy tűpróbáig sütjük.
Krém:
Amint a kisült lap kihűlt, akkor a széleit egyenesre vágjuk, a leeső részeket pedig apróra.
A meggyet jól lecsepegtetjük. Keveset tegyünk félre a díszítéshez, a többit pedig turmixoljuk össze vagy vágjuk apróra.
A pudingport a cukorral és a tejjel a szokásos módon főzzük sűsűre, majd hűtsük ki. A kihűlt pudingot habosítsuk ki a puha vajjal, majd 1/3-át tegyük félre a díszítéshez.
A maradék krémhez forgassuk hozzá a turmixolt meggyet, az apróra vágott süteménydarabokat és a rumaromát.
Összeállítás:
A lapot hosszában kettévágjuk, majd az egyik lapon elsimítjuk egyenletesen a krémet és rátesszük a másik lapot. A tetejét bevonjuk a félretett krémmel.
A sütemény tetejét díszítjük olvasztott csokival és a félretett meggyszemekkel.