Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes krémes szelet recept

Meggyes krémes szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 23*39 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 30 dkg finomliszt
    • 15 dkg rétesliszt
    • 3 ek kakaópor
    • 2 tk szódabikarbóna
    • 20 dkg porcukor
    • 2 ek méz
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3,75 dl tej
    • 3,75 dl olvasztott vaj

    Krém:

    • 3,5 dl tej
    • 20 dkg porcukor
    • 40 g vanília ízű pudingpor
    • 20 dkg vaj
    • 1 üveg meggybefőtt
    • rumaroma (ízlés szerint)
    • a lap széle

    Díszítés:

    • meggyszemek
    • 5 dkg olvasztott csokoládé

    Elkészítése:

    Tészta:

    A liszteket a kakaóporral és a szódabikarbónával összekeverjük.

    Az egész tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt jól kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a tejet, olvasztott, de nem meleg vajat, mézet, végül a lisztes keveréket is beleforgatjuk és jól összekeverjük az egészet.

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd a masszát belesimítjuk és kb 20-25 perc alatt vagy tűpróbáig sütjük.

    Krém:

    Amint a kisült lap kihűlt, akkor a széleit egyenesre vágjuk, a leeső részeket pedig apróra.

    A meggyet jól lecsepegtetjük. Keveset tegyünk félre a díszítéshez, a többit pedig turmixoljuk össze vagy vágjuk apróra.

    A pudingport a cukorral és a tejjel a szokásos módon főzzük sűsűre, majd hűtsük ki. A kihűlt pudingot habosítsuk ki a puha vajjal, majd 1/3-át tegyük félre a díszítéshez.

    A maradék krémhez forgassuk hozzá a turmixolt meggyet, az apróra vágott süteménydarabokat és a rumaromát.

    Összeállítás:

    A lapot hosszában kettévágjuk, majd az egyik lapon elsimítjuk egyenletesen a krémet és rátesszük a másik lapot. A tetejét bevonjuk a félretett krémmel.

    A sütemény tetejét díszítjük olvasztott csokival és a félretett meggyszemekkel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá