Meggyes krémes szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 23*39 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg rétesliszt
  • 3 ek kakaópor
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 20 dkg porcukor
  • 2 ek méz
  • 4 tojás
  • 3,75 dl tej
  • 3,75 dl olvasztott vaj

Krém:

  • 3,5 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 40 g vanília ízű pudingpor
  • 20 dkg vaj
  • 1 üveg meggybefőtt
  • rumaroma (ízlés szerint)
  • a lap széle

Díszítés:

  • meggyszemek
  • 5 dkg olvasztott csokoládé

Elkészítése:

Tészta:

A liszteket a kakaóporral és a szódabikarbónával összekeverjük.

Az egész tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt jól kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a tejet, olvasztott, de nem meleg vajat, mézet, végül a lisztes keveréket is beleforgatjuk és jól összekeverjük az egészet.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd a masszát belesimítjuk és kb 20-25 perc alatt vagy tűpróbáig sütjük.

Krém:

Amint a kisült lap kihűlt, akkor a széleit egyenesre vágjuk, a leeső részeket pedig apróra.

A meggyet jól lecsepegtetjük. Keveset tegyünk félre a díszítéshez, a többit pedig turmixoljuk össze vagy vágjuk apróra.

A pudingport a cukorral és a tejjel a szokásos módon főzzük sűsűre, majd hűtsük ki. A kihűlt pudingot habosítsuk ki a puha vajjal, majd 1/3-át tegyük félre a díszítéshez.

A maradék krémhez forgassuk hozzá a turmixolt meggyet, az apróra vágott süteménydarabokat és a rumaromát.

Összeállítás:

A lapot hosszában kettévágjuk, majd az egyik lapon elsimítjuk egyenletesen a krémet és rátesszük a másik lapot. A tetejét bevonjuk a félretett krémmel.

A sütemény tetejét díszítjük olvasztott csokival és a félretett meggyszemekkel.