Meggyes-gesztenyés kosárka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 12 darabhoz:
Tészta:
- 10 dkg finomliszt
- 10 dkg rétesliszt
- 10 dkg hideg vaj vagy margarin
- 4 dkg porcukor
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- tejföl ha szükséges
Töltelék:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 1,5 dl tej
- 1/2 cs vaníliás pudingpor (2 dkg)
- 3 ek cukor
- rum ízlés szerint
- lecsepegtetett meggybefőtt
Elkészítése:
A tésztához a liszteket, porcukrot és a sót összemorzsoljuk a vajjal/margarinnal, majd a tojássárgájával összegyúrjuk. Becsomagoljuk és hűtőbe tesszük 1-2 órára vagy akár éjszakára is.
Miután a tészta kellőképpen lehűlt kissé átgyúrjuk, 5-6 mm vastagra nyújtjuk és kb 8-9 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk (a lényeg, hogy nagyobb legyen a tészta, mint a kosárka. A mi formánk 6 cm átmérőjű).
A formákat kevés rétesliszttel meghintjük, majd a köröket belenyomkodjuk a formákba. 180 fokon kb 10 perc alatt elősütjük.
A maradék tésztát összegyúrjuk és fagyasztóba tesszük.
A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport és a cukrot, majd még forrón kézi robotgéppel hozzádolgozzuk a gesztenyét és az aromát.
A kész krémet habzsákkal vagy kisnanállal a kosárkákba töltjük, majd 2-3 szem meggyet nyomkodunk bele.
A fagyos tésztát nagy lyukú reszelőn ráreszeljük a kosárkákra, majd kb 30 perc alatt pirosra sütjük.
Langyosan, óvatosan kifordítjuk a sütiket a formából, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »