Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes-gesztenyés kosárka recept

Meggyes-gesztenyés kosárka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 12 darabhoz:
    Tészta:

    • 10 dkg finomliszt
    • 10 dkg rétesliszt
    • 10 dkg hideg vaj vagy margarin
    • 4 dkg porcukor
    • csipet só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • tejföl ha szükséges

    Töltelék:

    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 1,5 dl tej
    • 1/2 cs vaníliás pudingpor (2 dkg)
    • 3 ek cukor
    • rum ízlés szerint
    • lecsepegtetett meggybefőtt

    Elkészítése:

    A tésztához a liszteket, porcukrot és a sót összemorzsoljuk a vajjal/margarinnal, majd a tojássárgájával összegyúrjuk. Becsomagoljuk és hűtőbe tesszük 1-2 órára vagy akár éjszakára is.

    Miután a tészta kellőképpen lehűlt kissé átgyúrjuk, 5-6 mm vastagra nyújtjuk és kb 8-9 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk (a lényeg, hogy nagyobb legyen a tészta, mint a kosárka. A mi formánk 6 cm átmérőjű).

    A formákat kevés rétesliszttel meghintjük, majd a köröket belenyomkodjuk a formákba. 180 fokon kb 10 perc alatt elősütjük.

    A maradék tésztát összegyúrjuk és fagyasztóba tesszük.

    A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport és a cukrot, majd még forrón kézi robotgéppel hozzádolgozzuk a gesztenyét és az aromát.

    A kész krémet habzsákkal vagy kisnanállal a kosárkákba töltjük, majd 2-3 szem meggyet nyomkodunk bele.

    A fagyos tésztát nagy lyukú reszelőn ráreszeljük a kosárkákra, majd kb 30 perc alatt pirosra sütjük.

    Langyosan, óvatosan kifordítjuk a sütiket a formából, majd porcukorral megszórva tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá