Meggyes-gesztenyés kosárka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 12 darabhoz:
Tészta:
- 10 dkg finomliszt
- 10 dkg rétesliszt
- 10 dkg hideg vaj vagy margarin
- 4 dkg porcukor
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- tejföl ha szükséges
Töltelék:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 1,5 dl tej
- 1/2 cs vaníliás pudingpor (2 dkg)
- 3 ek cukor
- rum ízlés szerint
- lecsepegtetett meggybefőtt
Elkészítése:
A tésztához a liszteket, porcukrot és a sót összemorzsoljuk a vajjal/margarinnal, majd a tojássárgájával összegyúrjuk. Becsomagoljuk és hűtőbe tesszük 1-2 órára vagy akár éjszakára is.
Miután a tészta kellőképpen lehűlt kissé átgyúrjuk, 5-6 mm vastagra nyújtjuk és kb 8-9 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk (a lényeg, hogy nagyobb legyen a tészta, mint a kosárka. A mi formánk 6 cm átmérőjű).
A formákat kevés rétesliszttel meghintjük, majd a köröket belenyomkodjuk a formákba. 180 fokon kb 10 perc alatt elősütjük.
A maradék tésztát összegyúrjuk és fagyasztóba tesszük.
A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport és a cukrot, majd még forrón kézi robotgéppel hozzádolgozzuk a gesztenyét és az aromát.
A kész krémet habzsákkal vagy kisnanállal a kosárkákba töltjük, majd 2-3 szem meggyet nyomkodunk bele.
A fagyos tésztát nagy lyukú reszelőn ráreszeljük a kosárkákra, majd kb 30 perc alatt pirosra sütjük.
Langyosan, óvatosan kifordítjuk a sütiket a formából, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »