Meggyes-almás finomság recept

Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta (1 csomag)
- 3 közepes alma
- 12 evőkanál meggydzsem
- 1 teáskanál fahéj
- 5 dkg cukor
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (kenéshez)
Elkészítése:
A leveles tésztát kinyújtjuk 4-5 mm vastagságúra. 12 egyforma nagyságú téglalapra vágjuk.
A tésztát a széleknél 1-1 cm-ert elhagyma megkenjük lekvárral. A kimaradt részeket hurkapálcával vagy fogpiszkálóval megszurkáljuk (vigyázva, hogy a tésztát ne szakítsuk el).
Az almát megmossuk, félbe vágjuk, magházát eltávolítjuk és 1-2 mm-es szeletekre vágjuk. A lekváros tésztát szép sorban kitesszük almaszeletekkel.
A cukrot ízlés szerint fahéjjal elkeverjük, majd megszórjuk vele az almát. A tojást felverjük, majd a sütemény széleit óvatosan lekenjük.
A kész sütiket egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 190 fokra melegített sütőben kb 20-22 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Szinte bármit tehetünk a tésztára: másmilyen ízű lekvárt, másmilyen gyümölcsöt, megfőzött pudingot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »