Meggyes-almás finomság recept
Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta (1 csomag)
- 3 közepes alma
- 12 evőkanál meggydzsem
- 1 teáskanál fahéj
- 5 dkg cukor
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (kenéshez)
Elkészítése:
A leveles tésztát kinyújtjuk 4-5 mm vastagságúra. 12 egyforma nagyságú téglalapra vágjuk.
A tésztát a széleknél 1-1 cm-ert elhagyma megkenjük lekvárral. A kimaradt részeket hurkapálcával vagy fogpiszkálóval megszurkáljuk (vigyázva, hogy a tésztát ne szakítsuk el).
Az almát megmossuk, félbe vágjuk, magházát eltávolítjuk és 1-2 mm-es szeletekre vágjuk. A lekváros tésztát szép sorban kitesszük almaszeletekkel.
A cukrot ízlés szerint fahéjjal elkeverjük, majd megszórjuk vele az almát. A tojást felverjük, majd a sütemény széleit óvatosan lekenjük.
A kész sütiket egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 190 fokra melegített sütőben kb 20-22 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Szinte bármit tehetünk a tésztára: másmilyen ízű lekvárt, másmilyen gyümölcsöt, megfőzött pudingot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »









