Meggyes-almás finomság recept

Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta (1 csomag)
- 3 közepes alma
- 12 evőkanál meggydzsem
- 1 teáskanál fahéj
- 5 dkg cukor
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (kenéshez)
Elkészítése:
A leveles tésztát kinyújtjuk 4-5 mm vastagságúra. 12 egyforma nagyságú téglalapra vágjuk.
A tésztát a széleknél 1-1 cm-ert elhagyma megkenjük lekvárral. A kimaradt részeket hurkapálcával vagy fogpiszkálóval megszurkáljuk (vigyázva, hogy a tésztát ne szakítsuk el).
Az almát megmossuk, félbe vágjuk, magházát eltávolítjuk és 1-2 mm-es szeletekre vágjuk. A lekváros tésztát szép sorban kitesszük almaszeletekkel.
A cukrot ízlés szerint fahéjjal elkeverjük, majd megszórjuk vele az almát. A tojást felverjük, majd a sütemény széleit óvatosan lekenjük.
A kész sütiket egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 190 fokra melegített sütőben kb 20-22 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Szinte bármit tehetünk a tésztára: másmilyen ízű lekvárt, másmilyen gyümölcsöt, megfőzött pudingot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »