Meggyes-almás finomság recept
Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta (1 csomag)
- 3 közepes alma
- 12 evőkanál meggydzsem
- 1 teáskanál fahéj
- 5 dkg cukor
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (kenéshez)
Elkészítése:
A leveles tésztát kinyújtjuk 4-5 mm vastagságúra. 12 egyforma nagyságú téglalapra vágjuk.
A tésztát a széleknél 1-1 cm-ert elhagyma megkenjük lekvárral. A kimaradt részeket hurkapálcával vagy fogpiszkálóval megszurkáljuk (vigyázva, hogy a tésztát ne szakítsuk el).
Az almát megmossuk, félbe vágjuk, magházát eltávolítjuk és 1-2 mm-es szeletekre vágjuk. A lekváros tésztát szép sorban kitesszük almaszeletekkel.
A cukrot ízlés szerint fahéjjal elkeverjük, majd megszórjuk vele az almát. A tojást felverjük, majd a sütemény széleit óvatosan lekenjük.
A kész sütiket egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 190 fokra melegített sütőben kb 20-22 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Szinte bármit tehetünk a tésztára: másmilyen ízű lekvárt, másmilyen gyümölcsöt, megfőzött pudingot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









