Hozzávalók:
Elkészítése:
A leveles tésztát kinyújtjuk 4-5 mm vastagságúra. 12 egyforma nagyságú téglalapra vágjuk.
A tésztát a széleknél 1-1 cm-ert elhagyma megkenjük lekvárral. A kimaradt részeket hurkapálcával vagy fogpiszkálóval megszurkáljuk (vigyázva, hogy a tésztát ne szakítsuk el).
Az almát megmossuk, félbe vágjuk, magházát eltávolítjuk és 1-2 mm-es szeletekre vágjuk. A lekváros tésztát szép sorban kitesszük almaszeletekkel.
A cukrot ízlés szerint fahéjjal elkeverjük, majd megszórjuk vele az almát. A tojást felverjük, majd a sütemény széleit óvatosan lekenjük.
A kész sütiket egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 190 fokra melegített sütőben kb 20-22 perc alatt megsütjük.
Szinte bármit tehetünk a tésztára: másmilyen ízű lekvárt, másmilyen gyümölcsöt, megfőzött pudingot.