Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mazsolás-diós muffin recept

Mazsolás-diós muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók (a bögre 2,5 dl-es):

    • 2 bögre hajdinaliszt
    • 1 bögre teljes értékű nádcukor
    • 1 cs sütőpor
    • vaníliaaroma és fahéj ízlés szerint
    • 6 ek kókuszolaj
    • 1/2 bögre mazsola
    • 1/2 bögre dió apróra vágva
    • kb 1,5 bögre víz

    Elkészítése:

    Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban. Keverd hozzá a mazsolát és a diót is, majd öntsd hozzá a kókuszolajat és a vizet. Ha a kókuszzsír meg van dermedve én forró vízzel szoktam leönteni és amikor szépen elolvadt, a vízzel együtt öntöm a tésztába.

    Néhány lágy mozdulattal dolgozd össze a tésztát. A muffin készítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel és ne hagyd sokáig állni. Ha kevés a folyadék akkor tegyél még hozzá annyit, hogy a tészta lágy legyen.

    Adagold a tésztát a muffin formába. Én muffin papírral szoktam a formát kibélelni, de vajjal és liszttel is megteheted. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre kb 20-25 perc alatt.

    Tipp:

    Nagyon szeretek muffint készíteni, mert gyors, látványos, ízletes, változatos. Egy muffin elkészítése 10 percet sem vesz igénybe, amiből kb 5 perc a mosogatás, plusz a sütési idő, amíg tudsz mást csinálni. És utána friss süti illat, isteni, friss ízek, langyos tészta. Puha állag, gyönyörű látvány na és még ha olyan alapanyagokból csinálod, egészséges is lehet ellentétben a bolti kekszekkel, sütikkel.

    Az otthon készült finom muffin ideális ebéd utáni sütinek vagy csak úgy délutáni nasinak vagy reggelire, uzsonnára, de lehet vacsora étel is. Gyerekeknek egész pici kortól jó alternatíva a bolti péksütemények, dobozos kekszek, desszertek helyett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá