Márványos lepény vanília pudinggal recept
Hozzávalók:
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 5 dkg zsír(olvasztott)
- 125 ml tej
- 125 ml tejföl
- 4 dkg cukrozatlan kakaópor
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
Krémhez:
- 3 dl tej
- 1 cs vaníliás puding
- 3 ek cukor
- 2 ek vaj
- 3 dl habtejszín
- 1 cs habfixáló
Tetejére:
- Kakaópor /csokoládé/
Elkészítése:
A tojást a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott zsír és a tejet. Alaposan elkeverjük.
Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejfölt. Jól kidolgozzuk, majd ketté választjuk és az egyik felébe kakaóport teszünk.
Kivajazott, kilisztezett kisebb méretű (kb. 20*25-ös) tepsibe tesszük a fehér részét, és a kakaósat rácsorgatjuk. Kicsit össze keverjük, hogy jó márványos legyen és előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 25-30 percig sütjük.
A pudingot szokásos módon megfőzzük és még a forró pudingba bele keverjük a vajat. Ha kihűlt a tésztát kettévágjuk és megkenjük a szintén kihűlt pudinggal. A habfixálóval felvert habtejszínt a tetejére simítjuk,megszórjuk kakaóporral Díszíthetjük csokoládéval, de elhagyható.