Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Márványos lepény vanília pudinggal recept

Márványos lepény vanília pudinggal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg cukor
    • 5 dkg zsír(olvasztott)
    • 125 ml tej
    • 125 ml tejföl
    • 4 dkg cukrozatlan kakaópor
    • 25 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor

    Krémhez:

    • 3 dl tej
    • 1 cs vaníliás puding
    • 3 ek cukor
    • 2 ek vaj
    • 3 dl habtejszín
    • 1 cs habfixáló

    Tetejére:

    • Kakaópor /csokoládé/

    Elkészítése:

    A tojást a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott zsír és a tejet. Alaposan elkeverjük.

    Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejfölt. Jól kidolgozzuk, majd ketté választjuk és az egyik felébe kakaóport teszünk.

    Kivajazott, kilisztezett kisebb méretű (kb. 20*25-ös) tepsibe tesszük a fehér részét, és a kakaósat rácsorgatjuk. Kicsit össze keverjük, hogy jó márványos legyen és előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 25-30 percig sütjük.

    A pudingot szokásos módon megfőzzük és még a forró pudingba bele keverjük a vajat. Ha kihűlt a tésztát kettévágjuk és megkenjük a szintén kihűlt pudinggal. A habfixálóval felvert habtejszínt a tetejére simítjuk,megszórjuk kakaóporral Díszíthetjük csokoládéval, de elhagyható.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá