Márványos, kakaós kevert recept

Hozzávalók egy 24*39 cm-es tepsihez:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 36 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- csipet só
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 dl tej
- 36 dkg finomliszt
- 8 g sütőpor
- 4 dkg kakaópor
Elkészítése:
A tojásokat a cukrokkal, a megolvasztott, de nem meleg vajjal krémesre keverjük kb 8 perc alatt.
Fokozatosan hozzáadjuk a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet is.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük és a tészta 2/3-ad részét beleöntjük. A maradékhoz hozzákeverjük a kakaóport és 1-2 ek tejjel hígítjuk.
A fehér tésztára csorgatjuk, majd egy fogpiszkálóval össze-vissza mintákat húzunk bele.
190 fokra melegített sütőben 28 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk!
Langyosra hűlve, porcukorral meghintjük és szeletelhetjük is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »