Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Márványos, kakaós kevert recept

Márványos, kakaós kevert
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók egy 24*39 cm-es tepsihez:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 36 dkg porcukor
    • 25 dkg vaj
    • csipet só
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2 dl tej
    • 36 dkg finomliszt
    • 8 g sütőpor
    • 4 dkg kakaópor

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukrokkal, a megolvasztott, de nem meleg vajjal krémesre keverjük kb 8 perc alatt.

    Fokozatosan hozzáadjuk a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet is.

    A tepsit sütőpapírral kibéleljük és a tészta 2/3-ad részét beleöntjük. A maradékhoz hozzákeverjük a kakaóport és 1-2 ek tejjel hígítjuk.

    A fehér tésztára csorgatjuk, majd egy fogpiszkálóval össze-vissza mintákat húzunk bele.

    190 fokra melegített sütőben 28 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk!

    Langyosra hűlve, porcukorral meghintjük és szeletelhetjük is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá