Marcipános-szilvás korongok recept

Hozzávalók 26 darabhoz:
- 2 cs leveles tészta
- 13 db szilva
- 5 dkg marcipán
- 2 ek szilvalekvár
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek porcukor
- 1/2 kk őrölt fahéj
- 2 tk rumaroma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga + 1 ek tej
Elkészítése:
A szilvát vágjuk félbe, távolítsuk el a magot, majd tegyük félre.
A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a szilvalekvárt, az őrölt fahéjat, a rumaromát és egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük hozzá a marcipánt, majd keverjük alaposan össze.
A leveles tésztát tekerjük ki a papírral együtt, majd az egyikből szúrjunk ki kb 7 cm-es korongokat és tegyünk rá egy-egy kiskanál marcipános masszát és egy félbevágott szilvát.
A tojássárgát keverjük össze a tejjel, majd a szabadon maradt tészta szélét kenjük le vékonyan.
A másik tésztát is tekerjük ki és szúrjunk ki kb 11 cm-es korongokat, majd helyezzük a szilvára és a széleket nyomkodjuk alaposan össze, hogy sütés közben ne nyíljon majd szét (én villával nyomkodtam le a tésztát, hogy kellően összeragadjon).
Ezután helyezzük az elkészült korongokat egymástól kicsit távolabb egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd kenjük le a maradék tejes tojássárgával.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd 200 fokos sütőben süssük kb 30 perc alatt szép pirosra, ropogósra.
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a marcipános-szilvás korongokat porcukorral, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »