Marcipános-szilvás korongok recept

Hozzávalók 26 darabhoz:
- 2 cs leveles tészta
- 13 db szilva
- 5 dkg marcipán
- 2 ek szilvalekvár
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek porcukor
- 1/2 kk őrölt fahéj
- 2 tk rumaroma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga + 1 ek tej
Elkészítése:
A szilvát vágjuk félbe, távolítsuk el a magot, majd tegyük félre.
A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a szilvalekvárt, az őrölt fahéjat, a rumaromát és egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük hozzá a marcipánt, majd keverjük alaposan össze.
A leveles tésztát tekerjük ki a papírral együtt, majd az egyikből szúrjunk ki kb 7 cm-es korongokat és tegyünk rá egy-egy kiskanál marcipános masszát és egy félbevágott szilvát.
A tojássárgát keverjük össze a tejjel, majd a szabadon maradt tészta szélét kenjük le vékonyan.
A másik tésztát is tekerjük ki és szúrjunk ki kb 11 cm-es korongokat, majd helyezzük a szilvára és a széleket nyomkodjuk alaposan össze, hogy sütés közben ne nyíljon majd szét (én villával nyomkodtam le a tésztát, hogy kellően összeragadjon).
Ezután helyezzük az elkészült korongokat egymástól kicsit távolabb egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd kenjük le a maradék tejes tojássárgával.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd 200 fokos sütőben süssük kb 30 perc alatt szép pirosra, ropogósra.
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a marcipános-szilvás korongokat porcukorral, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »