Marcipános-szilvás korongok recept

Hozzávalók 26 darabhoz:
- 2 cs leveles tészta
- 13 db szilva
- 5 dkg marcipán
- 2 ek szilvalekvár
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek porcukor
- 1/2 kk őrölt fahéj
- 2 tk rumaroma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga + 1 ek tej
Elkészítése:
A szilvát vágjuk félbe, távolítsuk el a magot, majd tegyük félre.
A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a szilvalekvárt, az őrölt fahéjat, a rumaromát és egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük hozzá a marcipánt, majd keverjük alaposan össze.
A leveles tésztát tekerjük ki a papírral együtt, majd az egyikből szúrjunk ki kb 7 cm-es korongokat és tegyünk rá egy-egy kiskanál marcipános masszát és egy félbevágott szilvát.
A tojássárgát keverjük össze a tejjel, majd a szabadon maradt tészta szélét kenjük le vékonyan.
A másik tésztát is tekerjük ki és szúrjunk ki kb 11 cm-es korongokat, majd helyezzük a szilvára és a széleket nyomkodjuk alaposan össze, hogy sütés közben ne nyíljon majd szét (én villával nyomkodtam le a tésztát, hogy kellően összeragadjon).
Ezután helyezzük az elkészült korongokat egymástól kicsit távolabb egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd kenjük le a maradék tejes tojássárgával.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd 200 fokos sütőben süssük kb 30 perc alatt szép pirosra, ropogósra.
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a marcipános-szilvás korongokat porcukorral, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »