Marcipános-narancsos és nutellás-mogyorós bejgli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 250 g rizsliszt
- 60 g mandulaliszt
- 15 g útifűmaghéj liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 50 g vaj
- 150 ml laktózmentes tej
Marcipános-narancsos krém:
- 120 g porcukor
- 1 tk vaníliaaroma
- 1/4 tk mandulaaroma
- 1/4 tk rumaroma
- 80 ml laktózmentes tej
- 100 g kockára vágott marcipán
- 160 g őrölt mandula
- 5 ek cukrozott narancs héja
- 1 narancs reszelt héja
Nutellás-mogyorós krém:
- 15 dkg aprított mogyoró
- 20 dkg nutella
- kevés gluténmentes zsemlemorzsa
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két gombócot formálunk belőlőle és folpackba csomagolva egy órára hűtőbe tesszük.
A marcipános krémhez a porcukrot, tejet, aromákat és a marcipánt közepes láng felett folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük, majd levesszük a tűzről és ha langyosra hűlt, az őrölt mandulára öntjük. Hozzáadjuk a reszelt és a cukrozott narancshéjat, majd letakarva félretesszük.
A mogyorós krémhez a nutellát elkeverjük az aprított mogyoróval, meghintjük kevéske gluténmentes panírmorzsával, majd felhasználásig szobahőmérsékleten félretesszük.
A tészták állaga nagyon omlós nyersen, így másabb módot igényel a nyújtásuk mint azt megszoktuk a lisztes változatnál. Először is a hűtőből kivett tésztákat mentes liszttel meghintett deszkán kicsit átgyúrjuk. Ne túl sokkal, mert ronthat a tészta állagán.
A tésztákat folpackra tesszük, 20*25 cm-esre nyújtjuk és megkenjük egyiket mogyorós, a másikat marcipános krémmel úgy, hogy 3 szélén 2-2 cm üres helyet hagyjunk, a másikon pedig ujjpercnyit, azt hajtjuk majd az aljára. Behajtjuk a tészta két szélét az üres helyeken a krém irányába, ezek lesznek az oldalai, majd szépen a folpack végét húzva felcsavarjuk a bejglinket.
A tojást szétválasztjuk, majd a sárgájával átkenjük a két bejglinket. Hagyjuk rászáradni. Ezután fehérjével kenjük le a rudakat és azt is hagyjuk rászáradni. Amikor ez is kész, fogpiszkálóval sűrűn átszúrkáljuk a bejgliket, mégegyszer lekenjük fehérjével és már mehet is az előmelegített sütőbe.
170 gokon kb 35 perc alatt aranybarnára sütjük, majd ha langyosra hűltek, folpackba csomagolva tároljuk hogy ne száradjanak ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









