Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marcipános-narancsos és nutellás-mogyorós bejgli recept

Marcipános-narancsos és nutellás-mogyorós bejgli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 250 g rizsliszt
    • 60 g mandulaliszt
    • 15 g útifűmaghéj liszt
    • 1 tk sütőpor
    • 1 tk porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 50 g vaj
    • 150 ml laktózmentes tej

    Marcipános-narancsos krém:

    • 120 g porcukor
    • 1 tk vaníliaaroma
    • 1/4 tk mandulaaroma
    • 1/4 tk rumaroma
    • 80 ml laktózmentes tej
    • 100 g kockára vágott marcipán
    • 160 g őrölt mandula
    • 5 ek cukrozott narancs héja
    • 1 narancs reszelt héja

    Nutellás-mogyorós krém:

    • 15 dkg aprított mogyoró
    • 20 dkg nutella
    • kevés gluténmentes zsemlemorzsa

    Kenéshez:

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két gombócot formálunk belőlőle és folpackba csomagolva egy órára hűtőbe tesszük.

    A marcipános krémhez a porcukrot, tejet, aromákat és a marcipánt közepes láng felett folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük, majd levesszük a tűzről és ha langyosra hűlt, az őrölt mandulára öntjük. Hozzáadjuk a reszelt és a cukrozott narancshéjat, majd letakarva félretesszük.

    A mogyorós krémhez a nutellát elkeverjük az aprított mogyoróval, meghintjük kevéske gluténmentes panírmorzsával, majd felhasználásig szobahőmérsékleten félretesszük.

    A tészták állaga nagyon omlós nyersen, így másabb módot igényel a nyújtásuk mint azt megszoktuk a lisztes változatnál. Először is a hűtőből kivett tésztákat mentes liszttel meghintett deszkán kicsit átgyúrjuk. Ne túl sokkal, mert ronthat a tészta állagán.

    A tésztákat folpackra tesszük, 20*25 cm-esre nyújtjuk és megkenjük egyiket mogyorós, a másikat marcipános krémmel úgy, hogy 3 szélén 2-2 cm üres helyet hagyjunk, a másikon pedig ujjpercnyit, azt hajtjuk majd az aljára. Behajtjuk a tészta két szélét az üres helyeken a krém irányába, ezek lesznek az oldalai, majd szépen a folpack végét húzva felcsavarjuk a bejglinket.

    A tojást szétválasztjuk, majd a sárgájával átkenjük a két bejglinket. Hagyjuk rászáradni. Ezután fehérjével kenjük le a rudakat és azt is hagyjuk rászáradni. Amikor ez is kész, fogpiszkálóval sűrűn átszúrkáljuk a bejgliket, mégegyszer lekenjük fehérjével és már mehet is az előmelegített sütőbe.

    170 gokon kb 35 perc alatt aranybarnára sütjük, majd ha langyosra hűltek, folpackba csomagolva tároljuk hogy ne száradjanak ki.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá