Marcipános-narancsos és nutellás-mogyorós bejgli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 250 g rizsliszt
- 60 g mandulaliszt
- 15 g útifűmaghéj liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 50 g vaj
- 150 ml laktózmentes tej
Marcipános-narancsos krém:
- 120 g porcukor
- 1 tk vaníliaaroma
- 1/4 tk mandulaaroma
- 1/4 tk rumaroma
- 80 ml laktózmentes tej
- 100 g kockára vágott marcipán
- 160 g őrölt mandula
- 5 ek cukrozott narancs héja
- 1 narancs reszelt héja
Nutellás-mogyorós krém:
- 15 dkg aprított mogyoró
- 20 dkg nutella
- kevés gluténmentes zsemlemorzsa
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két gombócot formálunk belőlőle és folpackba csomagolva egy órára hűtőbe tesszük.
A marcipános krémhez a porcukrot, tejet, aromákat és a marcipánt közepes láng felett folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük, majd levesszük a tűzről és ha langyosra hűlt, az őrölt mandulára öntjük. Hozzáadjuk a reszelt és a cukrozott narancshéjat, majd letakarva félretesszük.
A mogyorós krémhez a nutellát elkeverjük az aprított mogyoróval, meghintjük kevéske gluténmentes panírmorzsával, majd felhasználásig szobahőmérsékleten félretesszük.
A tészták állaga nagyon omlós nyersen, így másabb módot igényel a nyújtásuk mint azt megszoktuk a lisztes változatnál. Először is a hűtőből kivett tésztákat mentes liszttel meghintett deszkán kicsit átgyúrjuk. Ne túl sokkal, mert ronthat a tészta állagán.
A tésztákat folpackra tesszük, 20*25 cm-esre nyújtjuk és megkenjük egyiket mogyorós, a másikat marcipános krémmel úgy, hogy 3 szélén 2-2 cm üres helyet hagyjunk, a másikon pedig ujjpercnyit, azt hajtjuk majd az aljára. Behajtjuk a tészta két szélét az üres helyeken a krém irányába, ezek lesznek az oldalai, majd szépen a folpack végét húzva felcsavarjuk a bejglinket.
A tojást szétválasztjuk, majd a sárgájával átkenjük a két bejglinket. Hagyjuk rászáradni. Ezután fehérjével kenjük le a rudakat és azt is hagyjuk rászáradni. Amikor ez is kész, fogpiszkálóval sűrűn átszúrkáljuk a bejgliket, mégegyszer lekenjük fehérjével és már mehet is az előmelegített sütőbe.
170 gokon kb 35 perc alatt aranybarnára sütjük, majd ha langyosra hűltek, folpackba csomagolva tároljuk hogy ne száradjanak ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »