Marcipános-narancsos és nutellás-mogyorós bejgli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 250 g rizsliszt
- 60 g mandulaliszt
- 15 g útifűmaghéj liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 50 g vaj
- 150 ml laktózmentes tej
Marcipános-narancsos krém:
- 120 g porcukor
- 1 tk vaníliaaroma
- 1/4 tk mandulaaroma
- 1/4 tk rumaroma
- 80 ml laktózmentes tej
- 100 g kockára vágott marcipán
- 160 g őrölt mandula
- 5 ek cukrozott narancs héja
- 1 narancs reszelt héja
Nutellás-mogyorós krém:
- 15 dkg aprított mogyoró
- 20 dkg nutella
- kevés gluténmentes zsemlemorzsa
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két gombócot formálunk belőlőle és folpackba csomagolva egy órára hűtőbe tesszük.
A marcipános krémhez a porcukrot, tejet, aromákat és a marcipánt közepes láng felett folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük, majd levesszük a tűzről és ha langyosra hűlt, az őrölt mandulára öntjük. Hozzáadjuk a reszelt és a cukrozott narancshéjat, majd letakarva félretesszük.
A mogyorós krémhez a nutellát elkeverjük az aprított mogyoróval, meghintjük kevéske gluténmentes panírmorzsával, majd felhasználásig szobahőmérsékleten félretesszük.
A tészták állaga nagyon omlós nyersen, így másabb módot igényel a nyújtásuk mint azt megszoktuk a lisztes változatnál. Először is a hűtőből kivett tésztákat mentes liszttel meghintett deszkán kicsit átgyúrjuk. Ne túl sokkal, mert ronthat a tészta állagán.
A tésztákat folpackra tesszük, 20*25 cm-esre nyújtjuk és megkenjük egyiket mogyorós, a másikat marcipános krémmel úgy, hogy 3 szélén 2-2 cm üres helyet hagyjunk, a másikon pedig ujjpercnyit, azt hajtjuk majd az aljára. Behajtjuk a tészta két szélét az üres helyeken a krém irányába, ezek lesznek az oldalai, majd szépen a folpack végét húzva felcsavarjuk a bejglinket.
A tojást szétválasztjuk, majd a sárgájával átkenjük a két bejglinket. Hagyjuk rászáradni. Ezután fehérjével kenjük le a rudakat és azt is hagyjuk rászáradni. Amikor ez is kész, fogpiszkálóval sűrűn átszúrkáljuk a bejgliket, mégegyszer lekenjük fehérjével és már mehet is az előmelegített sütőbe.
170 gokon kb 35 perc alatt aranybarnára sütjük, majd ha langyosra hűltek, folpackba csomagolva tároljuk hogy ne száradjanak ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »