Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marcipán keksz recept

Marcipán keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 20 dkg marcipán
    • ½ csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom héja
    • 25 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája + 1 csésze cukor a hempergetéshez

    Elkészítése:

    A puha vajat, porcukrot, marcipánt, vaníliás cukrot és citromhéjat elkeverjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a lisztet is.

    Lágy tésztát kapunk, így kezünkhöz ragadni fog. Nem kell megijedni, legjobb ha habkártyával dolgozunk tovább.

    A tésztából 3 db kb. 4 cm átmérőjű egyforma rudat formálunk, úgy hogy rögtön fóliára halmozzuk habkártya segítségével, majd a fóliába csomagoljuk és egy éjjelen át a hűtőben tartjuk.

    A sütőt 190 fokra (gáz 3,5 fokozat) előmelegítjük. A tésztarudakat tojássárgájával bekenjük és kristálycukorban meghempergetjük.

    A hűtőből mindig csak egy rudat vegyünk elő, mert meleg helyen a tészta nagyon megpuhul.

    0,5 cm-es szeleteket vágunk, sütőpapírra helyezzük úgy, hogy egymástól kb. 3 cm távolságra legyenek, mert sütés közben növekszik a térfogatuk.

    10-12 percig. sütjük

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá