Marcipán keksz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg marcipán
  • ½ csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom héja
  • 25 dkg liszt
  • 1 tojássárgája + 1 csésze cukor a hempergetéshez

Elkészítése:

A puha vajat, porcukrot, marcipánt, vaníliás cukrot és citromhéjat elkeverjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a lisztet is.

Lágy tésztát kapunk, így kezünkhöz ragadni fog. Nem kell megijedni, legjobb ha habkártyával dolgozunk tovább.

A tésztából 3 db kb. 4 cm átmérőjű egyforma rudat formálunk, úgy hogy rögtön fóliára halmozzuk habkártya segítségével, majd a fóliába csomagoljuk és egy éjjelen át a hűtőben tartjuk.

A sütőt 190 fokra (gáz 3,5 fokozat) előmelegítjük. A tésztarudakat tojássárgájával bekenjük és kristálycukorban meghempergetjük.

A hűtőből mindig csak egy rudat vegyünk elő, mert meleg helyen a tészta nagyon megpuhul.

0,5 cm-es szeleteket vágunk, sütőpapírra helyezzük úgy, hogy egymástól kb. 3 cm távolságra legyenek, mert sütés közben növekszik a térfogatuk.

10-12 percig. sütjük