Mandulamag recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg finomliszt
- 12,5 dkg margarin
- 7,5 dkg darált dió
- 7,5 dkg porcukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 evőkanál kakaópor
- csipet só
Krém:
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
- 10 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- ízlés szerint mandulaaroma
Elkészítése:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól kidolgozzuk.
A formákat vajjal kikenjük a tésztát belenyomkodjuk, majd készre sütjük 180 fokon kb 12-15 perc alatt.
A krémhez a pudingport a cukorral elkeverjük, apránként adagoljuk a tejet és lassú tűzön sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a margarint, mellyel jól kihabosítjuk.
A kihűlt krémbe belekeverjük az aromát és a megsült formákat megtöltjük, majd kettesével összeragasztjuk.
Tálalás előtt gazdagon porcukorral meghintve kínáljuk!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.