Mandulamag recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg finomliszt
- 12,5 dkg margarin
- 7,5 dkg darált dió
- 7,5 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 evőkanál kakaópor
- csipet só
Krém:
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
- 10 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- ízlés szerint mandulaaroma
Elkészítése:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól kidolgozzuk.
A formákat vajjal kikenjük a tésztát belenyomkodjuk, majd készre sütjük 180 fokon kb 12-15 perc alatt.
A krémhez a pudingport a cukorral elkeverjük, apránként adagoljuk a tejet és lassú tűzön sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a margarint, mellyel jól kihabosítjuk.
A kihűlt krémbe belekeverjük az aromát és a megsült formákat megtöltjük, majd kettesével összeragasztjuk.
Tálalás előtt gazdagon porcukorral meghintve kínáljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »