Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mandulamag recept

Mandulamag
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 20 dkg finomliszt
    • 12,5 dkg margarin
    • 7,5 dkg darált dió
    • 7,5 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 evőkanál kakaópor
    • csipet só

    Krém:

    • 3 dl tej
    • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
    • 10 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • ízlés szerint mandulaaroma

    Elkészítése:

    A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól kidolgozzuk.

    A formákat vajjal kikenjük a tésztát belenyomkodjuk, majd készre sütjük 180 fokon kb 12-15 perc alatt.

    A krémhez a pudingport a cukorral elkeverjük, apránként adagoljuk a tejet és lassú tűzön sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a margarint, mellyel jól kihabosítjuk.

    A kihűlt krémbe belekeverjük az aromát és a megsült formákat megtöltjük, majd kettesével összeragasztjuk.

    Tálalás előtt gazdagon porcukorral meghintve kínáljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá