Mandulamag

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:
Tészta:

  • 20 dkg finomliszt
  • 12,5 dkg margarin
  • 7,5 dkg darált dió
  • 7,5 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál kakaópor
  • csipet só

Krém:

  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • ízlés szerint mandulaaroma

Elkészítése:

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól kidolgozzuk.

A formákat vajjal kikenjük a tésztát belenyomkodjuk, majd készre sütjük 180 fokon kb 12-15 perc alatt.

A krémhez a pudingport a cukorral elkeverjük, apránként adagoljuk a tejet és lassú tűzön sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a margarint, mellyel jól kihabosítjuk.

A kihűlt krémbe belekeverjük az aromát és a megsült formákat megtöltjük, majd kettesével összeragasztjuk.

Tálalás előtt gazdagon porcukorral meghintve kínáljuk!