Málnás-tejcsokis pite recept

Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 13 dkg porcukor
- 1 dl görög joghurt
- 0,5 citrom reszelt héja
- 0,5 dl tej
- Kb. 4 dkg tejcsokoládé
- 2 marék málna
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. Egy 24 cm-es piteformát vékonyan kikenünk margarinnal és meghintjük liszttel.
Egy tálban a lisztet elvegyítjük a sütőporral.
Egy másik tálban a porcukrot a tojással habosra keverjük, belereszeljük a citrom héját.
Hozzáadjuk a joghurtot és beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
A tejjel lazítjuk.
Az előkészített formába simítjuk.
Megszórjuk a megtisztított málnával és az apróra vágott tejcsokoládéval.
180 fokon alul-felülsütéssel tűpróbáig sütjük. Ez kb. 25-30 perc.
Tipp:
Van úgy, hogy valami édességre vágyunk, de nincs sok kedvünk a sütéssel bajlódni.
Ez egy olyan finomság, amit ripsz-ropsz összekeverünk, aztán már mehet is a sütőbe. Gyümölcsös is, csokoládés is.
Annyi gond van vele, hogy egy szeletnél nem lehet megállni :-D
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »