Málnás-tejcsokis pite recept
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 1 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 13 dkg porcukor
- 1 dl görög joghurt
- 0,5 citrom reszelt héja
- 0,5 dl tej
- Kb. 4 dkg tejcsokoládé
- 2 marék málna
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. Egy 24 cm-es piteformát vékonyan kikenünk margarinnal és meghintjük liszttel.
Egy tálban a lisztet elvegyítjük a sütőporral.
Egy másik tálban a porcukrot a tojással habosra keverjük, belereszeljük a citrom héját.
Hozzáadjuk a joghurtot és beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
A tejjel lazítjuk.
Az előkészített formába simítjuk.
Megszórjuk a megtisztított málnával és az apróra vágott tejcsokoládéval.
180 fokon alul-felülsütéssel tűpróbáig sütjük. Ez kb. 25-30 perc.
Tipp:
Van úgy, hogy valami édességre vágyunk, de nincs sok kedvünk a sütéssel bajlódni.
Ez egy olyan finomság, amit ripsz-ropsz összekeverünk, aztán már mehet is a sütőbe. Gyümölcsös is, csokoládés is.
Annyi gond van vele, hogy egy szeletnél nem lehet megállni :-D