Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnás szelet recept

Málnás szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 180 g cukor
    • 180 ml olaj
    • 180 ml tej
    • 240 g finomliszt
    • 0,5 csomag sütőpor

    Töltelék:

    • 750 g málna
    • 1,5 csomag málnaízű pudingpor (vagy ha nincs akkor eper)
    • 4,5 evőkanál cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 4,5 dl víz

    Tetejére:

    • porcukor
    • mála szemek

    Elkészítése:

    Töltelék:

    A pudingport kevés vízzel keverjük ki és tegyük félre.

    A málnát a cukrokkal és a többi vízzel addig főzzük, amíg szét nem fő. Amikor a málna már puha, akkor hozzáadjuk a pudingport és sűrűre főzzük a krémet, majd folpackkal letakarjuk és kihűtjük.

    Tészta:

    A lisztben elkeverjük a sütőport.

    A tojásokat elkezdjük kihabosítani és közben apránként adjuk hozzá a cukrot. Amikor már jó habos (kb 10 perc után), akkor adjuk hozzá a tejet és az olajat, majd ezekkel is alaposan dolgozzuk össze. Ezután a sütőporos lisztet dolgozzuk bele a masszába.

    Összeállítás, sütés:

    Egy 20*35 cm-es tepsit vajazzunk és lisztezzünk ki vagy béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen terítsük el benne a tészta felét és süssük 180 fokra melegített sütőben (alsó-felső sütéssel) kb 15 percig.

    Ekkor vegyük ki a sütőből és egyenletesen terítsük rá a málnás tölteléket, majd fedjük be a maradék tésztával. Toljuk vissza a sütőbe még kb 25 percre.

    Teljesen kihűlve szeleteljük és porcukorral megszórva, málna szemekkel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek