Málnás szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 180 g cukor
- 180 ml olaj
- 180 ml tej
- 240 g finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
Töltelék:
- 750 g málna
- 1,5 csomag málnaízű pudingpor (vagy ha nincs akkor eper)
- 4,5 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4,5 dl víz
Tetejére:
- porcukor
- mála szemek
Elkészítése:
Töltelék:
A pudingport kevés vízzel keverjük ki és tegyük félre.
A málnát a cukrokkal és a többi vízzel addig főzzük, amíg szét nem fő. Amikor a málna már puha, akkor hozzáadjuk a pudingport és sűrűre főzzük a krémet, majd folpackkal letakarjuk és kihűtjük.
Tészta:
A lisztben elkeverjük a sütőport.
A tojásokat elkezdjük kihabosítani és közben apránként adjuk hozzá a cukrot. Amikor már jó habos (kb 10 perc után), akkor adjuk hozzá a tejet és az olajat, majd ezekkel is alaposan dolgozzuk össze. Ezután a sütőporos lisztet dolgozzuk bele a masszába.
Összeállítás, sütés:
Egy 20*35 cm-es tepsit vajazzunk és lisztezzünk ki vagy béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen terítsük el benne a tészta felét és süssük 180 fokra melegített sütőben (alsó-felső sütéssel) kb 15 percig.
Ekkor vegyük ki a sütőből és egyenletesen terítsük rá a málnás tölteléket, majd fedjük be a maradék tésztával. Toljuk vissza a sütőbe még kb 25 percre.
Teljesen kihűlve szeleteljük és porcukorral megszórva, málna szemekkel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









