Málnás szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Málnás szelet

Hozzávalók:
Tészta:

  • 2 tojás
  • 180 g cukor
  • 180 ml olaj
  • 180 ml tej
  • 240 g finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor

Töltelék:

  • 750 g málna
  • 1,5 csomag málnaízű pudingpor (vagy ha nincs akkor eper)
  • 4,5 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4,5 dl víz

Tetejére:

  • porcukor
  • mála szemek

Elkészítése:

Töltelék:

A pudingport kevés vízzel keverjük ki és tegyük félre.

A málnát a cukrokkal és a többi vízzel addig főzzük, amíg szét nem fő. Amikor a málna már puha, akkor hozzáadjuk a pudingport és sűrűre főzzük a krémet, majd folpackkal letakarjuk és kihűtjük.

Tészta:

A lisztben elkeverjük a sütőport.

A tojásokat elkezdjük kihabosítani és közben apránként adjuk hozzá a cukrot. Amikor már jó habos (kb 10 perc után), akkor adjuk hozzá a tejet és az olajat, majd ezekkel is alaposan dolgozzuk össze. Ezután a sütőporos lisztet dolgozzuk bele a masszába.

Összeállítás, sütés:

Egy 20*35 cm-es tepsit vajazzunk és lisztezzünk ki vagy béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen terítsük el benne a tészta felét és süssük 180 fokra melegített sütőben (alsó-felső sütéssel) kb 15 percig.

Ekkor vegyük ki a sütőből és egyenletesen terítsük rá a málnás tölteléket, majd fedjük be a maradék tésztával. Toljuk vissza a sütőbe még kb 25 percre.

Teljesen kihűlve szeleteljük és porcukorral megszórva, málna szemekkel tálaljuk.