Málnakrémes, habos süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek eritrit és stevia keveréke vagy cukor
- 1 kk kakaópor
- 3 ek liszt
- csipet só
Krém:
- 4 dl tej
- 4 ek eritrit és stevia keveréke vagy cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 20 dkg málna
Tetejére:
- 4 dl habtejszín
- 1 cs habfixáló
- málnaszemek és csokoládéreszelék
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket az édesítőkkel vagy cukorral kihabosítjuk, majd a tojássárgákat hozzáadva tovább habosítjuk. Végül a liszttel összekevert kakaóport, sót és a sütőport beleszitáljuk, majd óvatosan összekeverjük.
Kisebb sütőpapíros tepsibe (25*35 cm) öntjük a masszát és 175 fokon, 15-20 perc alatt készre sütjük.
A tejet az édesítőkkel vagy cukorral felforraljuk. A pudingport kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük (én mindig így keverem össze )és hozzáöntjük a tejhez állandó keverés mellett. Sűrűre főzzük, majd ha besűrűsödött levesszük a tűzről és azonnal belekeverjük a málnát, rákenjük még forrón a tésztára és kihűtjük.
A habtejszínből a habfixálóval kemény habot verünk és a tészta tetejére kenjük, majd tetszés szerint díszítjük. Alaposan kihűtjük az egészet és tetszét szerint szeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »