Málnakrémes, habos süti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek eritrit és stevia keveréke vagy cukor
- 1 kk kakaópor
- 3 ek liszt
- csipet só
Krém:
- 4 dl tej
- 4 ek eritrit és stevia keveréke vagy cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 20 dkg málna
Tetejére:
- 4 dl habtejszín
- 1 cs habfixáló
- málnaszemek és csokoládéreszelék
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket az édesítőkkel vagy cukorral kihabosítjuk, majd a tojássárgákat hozzáadva tovább habosítjuk. Végül a liszttel összekevert kakaóport, sót és a sütőport beleszitáljuk, majd óvatosan összekeverjük.
Kisebb sütőpapíros tepsibe (25*35 cm) öntjük a masszát és 175 fokon, 15-20 perc alatt készre sütjük.
A tejet az édesítőkkel vagy cukorral felforraljuk. A pudingport kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük (én mindig így keverem össze )és hozzáöntjük a tejhez állandó keverés mellett. Sűrűre főzzük, majd ha besűrűsödött levesszük a tűzről és azonnal belekeverjük a málnát, rákenjük még forrón a tésztára és kihűtjük.
A habtejszínből a habfixálóval kemény habot verünk és a tészta tetejére kenjük, majd tetszés szerint díszítjük. Alaposan kihűtjük az egészet és tetszét szerint szeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!