Málnakrémes, habos süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 3 tojás
  • 4 ek eritrit és stevia keveréke vagy cukor
  • 1 kk kakaópor
  • 3 ek liszt
  • csipet só

Krém:

  • 4 dl tej
  • 4 ek eritrit és stevia keveréke vagy cukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 20 dkg málna

Tetejére:

  • 4 dl habtejszín
  • 1 cs habfixáló
  • málnaszemek és csokoládéreszelék

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket az édesítőkkel vagy cukorral kihabosítjuk, majd a tojássárgákat hozzáadva tovább habosítjuk. Végül a liszttel összekevert kakaóport, sót és a sütőport beleszitáljuk, majd óvatosan összekeverjük.

Kisebb sütőpapíros tepsibe (25*35 cm) öntjük a masszát és 175 fokon, 15-20 perc alatt készre sütjük.

A tejet az édesítőkkel vagy cukorral felforraljuk. A pudingport kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük (én mindig így keverem össze )és hozzáöntjük a tejhez állandó keverés mellett. Sűrűre főzzük, majd ha besűrűsödött levesszük a tűzről és azonnal belekeverjük a málnát, rákenjük még forrón a tésztára és kihűtjük.

A habtejszínből a habfixálóval kemény habot verünk és a tészta tetejére kenjük, majd tetszés szerint díszítjük. Alaposan kihűtjük az egészet és tetszét szerint szeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!