Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos sütemény citromkrémmel recept

Mákos sütemény citromkrémmel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 200 g darált mák
    • 200 g liszt
    • 150 g porcukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 300 g fehér joghurt
    • 100 ml tej
    • 100 ml olaj
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja

    Töltelék:

    • 300 ml tej
    • 2 ek liszt
    • 200 g vaj /margarin,
    • 120 g porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 citrom

    Elkészítése:

    A tészta készítése:

    A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mákot, a joghurtot, a tejet, a reszelt citrom héjat és az olajat. A lisztet a sütőporral jól elkeverjük, majd összekeverjük a mákos masszához. Alaposan átkeverjük és kizsírozott, lisztezett tepsibe (30x20cm) tesszük. Forró sütőben 190 Celsius fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük.Hagyjuk kihűlni.

    A krém készítése:

    Krémet főzünk a 300 ml tejből és a 2 evőkanál lisztből és hagyjuk kihűlni. A puha vajat alaposan kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és a 2 citrom levével majd kézi mixer segítségével összekeverjük a kihűlt krémmel.

    A mákos tésztát kettévágjuk és megtöltjük a krém felével, majd a krém másik felét a sütemény tetejére tesszük. Hideg helyen állni hagyjuk, majd felszeleteljük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá