Mákos sütemény citromkrémmel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 200 g darált mák
  • 200 g liszt
  • 150 g porcukor
  • 3 tojás
  • 300 g fehér joghurt
  • 100 ml tej
  • 100 ml olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja

Töltelék:

  • 300 ml tej
  • 2 ek liszt
  • 200 g vaj /margarin,
  • 120 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 citrom

Elkészítése:

A tészta készítése:

A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mákot, a joghurtot, a tejet, a reszelt citrom héjat és az olajat. A lisztet a sütőporral jól elkeverjük, majd összekeverjük a mákos masszához. Alaposan átkeverjük és kizsírozott, lisztezett tepsibe (30x20cm) tesszük. Forró sütőben 190 Celsius fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük.Hagyjuk kihűlni.

A krém készítése:

Krémet főzünk a 300 ml tejből és a 2 evőkanál lisztből és hagyjuk kihűlni. A puha vajat alaposan kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és a 2 citrom levével majd kézi mixer segítségével összekeverjük a kihűlt krémmel.

A mákos tésztát kettévágjuk és megtöltjük a krém felével, majd a krém másik felét a sütemény tetejére tesszük. Hideg helyen állni hagyjuk, majd felszeleteljük.