Mákos piskótatekercs citromos krémmel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Mákos piskótatekercshez:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12,5 dkg porcukor
- 12,5 dkg liszt
- 2 ek egész (darálatlan) mák
- 2 ek forró víz
- 1 tk vaníliaaroma
Citromos krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A mákot állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt pörköljük meg, majd rögtön öntsük ki egy tányérra és hűtsük ki teljesen.
Tegyük bele egy keverőtálba a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojásokat és kezdjük el robotgéppel habosra keverni. Addig keverjük, hogy legalább háromszorosára nőjön.
Ekkor állandó keverés mellett, adjuk hozzá a vaníliaaromát, a pörkölt mákot, majd kanalanként a forró vizet és keverjük még 1-2 percig.
Ezután a lisztet szitáljuk a tojásos keverékhez és keverőlapáttal keverjük óvatosan össze. (SÜTŐPOR NEM KELL BELE!!!)
Egy gáztepsit (37*33 cm) béleljünk ki sütőpapírral, majd kanalazzuk rá a masszát és egyenletesen simítsuk el.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb 15 perc alatt készre (én légkeverésnél 150 fokon, 15 percig sütöttem).
A sütőből kivéve borítsuk rá a tésztát egy liszttel vékonyan megszórt sütőpapírra. Ezután óvatosan húzzuk le a forró tésztáról a sütőpapírt, majd takarjuk le egy nyirkos konyharuhával (a bevizesített konyharuhát alaposan csavarjuk ki, hogy éppen csak nyirkos legyen).
A mascarponéhoz adjuk hozzá a puha vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citromlevet és reszelt citromhéjat, majd keverjük jó habosra.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a citromos krémhez.
A teljesen kihűlt tésztát tekerjük ki, majd egyenletesen kenjük rá a krém több mint a felét, majd óvatosan tekerjük vissza.
Ezután a maradék krémmel vonjuk be kívülről is a tésztát, majd ízlés szerint díszítsük citromkarikákkal.
Tálalás előtt hagyjuk a megtöltött piskótát 1-2 órát a hűtőben állni, hogy a krém teljesen megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.
Ezután ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »