Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos krémes recept

Mákos krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók egy 24*39 cm-es tepsihez:
    Mákos réteg:

    • 25 dkg darált mák
    • 2 tojás
    • 15 dkg margarin
    • 10 dkg cukor
    • 2 dl tej
    • 1 csomag sütőpor
    • 3 dkg liszt
    • 1 cs vaníliás cukor

    Piskóta:

    • 5 tojás
    • 15 dkg cukor
    • 15 dkg liszt
    • 3 evőkanál víz
    • 1 kk sütőpor

    Krém:

    • 6 dl tej
    • 6 evőkanál liszt
    • 25 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor

    Máz:

    Elkészítése:

    A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    A mákos részhez a tojásokat a cukrokkal és margarinnal habosra keverjük. A lisztet a mákkal és a sütőporral elkeverjük, majd a tejjel váltakozva a margarinos részhez keverjük, majd az előkészített tepsibe simítjuk.

    A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral felverjük, majd hozzáadjuk egyesével a tojássárgákat és a vizet, ezzel is verjük kicsit, majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet.

    A mák tetejére öntjük a kikavart piskótatésztát.

    180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tálcára borítjuk és a papírt lehúzzuk róla. A piskóta lesz az alja a süteménynek.

    Elkészítjük a krémet. A tejet a liszttel, vaníliás cukorral, cukorral felfőzzük, majd kihűtjük. A kihabosított vajjal együtt jó krémesre keverjük és a süteményen szépen elsimítjuk.

    A tejszínt felmelegítjük, a csokoládét apróra tördeljük és felolvasztjuk benne és még forrón, a tűzről lehúzva a vajjal simára keverjük, majd elegyengetjük a süteményen.

    A tálcát az asztalhoz ütögetjük, hogy szépen elterüljön a bevonat. Jól lehűtjük és szeletelhetjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek