Hozzávalók egy 24*39 cm-es tepsihez:
Mákos réteg:
Piskóta:
Krém:
Máz:
Elkészítése:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A mákos részhez a tojásokat a cukrokkal és margarinnal habosra keverjük. A lisztet a mákkal és a sütőporral elkeverjük, majd a tejjel váltakozva a margarinos részhez keverjük, majd az előkészített tepsibe simítjuk.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral felverjük, majd hozzáadjuk egyesével a tojássárgákat és a vizet, ezzel is verjük kicsit, majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet.
A mák tetejére öntjük a kikavart piskótatésztát.
180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tálcára borítjuk és a papírt lehúzzuk róla. A piskóta lesz az alja a süteménynek.
Elkészítjük a krémet. A tejet a liszttel, vaníliás cukorral, cukorral felfőzzük, majd kihűtjük. A kihabosított vajjal együtt jó krémesre keverjük és a süteményen szépen elsimítjuk.
A tejszínt felmelegítjük, a csokoládét apróra tördeljük és felolvasztjuk benne és még forrón, a tűzről lehúzva a vajjal simára keverjük, majd elegyengetjük a süteményen.
A tálcát az asztalhoz ütögetjük, hogy szépen elterüljön a bevonat. Jól lehűtjük és szeletelhetjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!