Mákos kevert sütemény recept recept

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 23 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 15 dkg margarin
- 1 citrom reszelt héja
- 3 dl tej
- 15 dkg darált mák
- 30 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
Elkészítése:
A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzákeverjük a margarint is. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a tejet, a mákot és a sütőporral elvert lisztet is. Ezeket alaposan összekeverjük.
Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, a tetejét elsimítjuk.
Előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük. 20 percig a sütő ajtaját ne nyissuk ki, mert akkor nem jön fel szép magasra.
Tűpróbáig sütjük.
Tetejére porcukrot szórhatunk és citrom gerezdekkel díszíthetjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »