Mákos kevert sütemény recept recept
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 23 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 15 dkg margarin
- 1 citrom reszelt héja
- 3 dl tej
- 15 dkg darált mák
- 30 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
Elkészítése:
A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzákeverjük a margarint is. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a tejet, a mákot és a sütőporral elvert lisztet is. Ezeket alaposan összekeverjük.
Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, a tetejét elsimítjuk.
Előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük. 20 percig a sütő ajtaját ne nyissuk ki, mert akkor nem jön fel szép magasra.
Tűpróbáig sütjük.
Tetejére porcukrot szórhatunk és citrom gerezdekkel díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










