Mákos kevert sütemény recept recept

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 23 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 15 dkg margarin
- 1 citrom reszelt héja
- 3 dl tej
- 15 dkg darált mák
- 30 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
Elkészítése:
A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzákeverjük a margarint is. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a tejet, a mákot és a sütőporral elvert lisztet is. Ezeket alaposan összekeverjük.
Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, a tetejét elsimítjuk.
Előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük. 20 percig a sütő ajtaját ne nyissuk ki, mert akkor nem jön fel szép magasra.
Tűpróbáig sütjük.
Tetejére porcukrot szórhatunk és citrom gerezdekkel díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »