Mákos intelligens krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 24*24 cm-es sütőformához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 125 g cukor
- 100 g finomliszt
- 100 g szemes mák
- 125 g olvasztott vaj vagy margarin
- 5 dl tej
- csipet só
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgákat kihabosítjuk a cukorral, majd beledolgozzuk az olvasztott, de nem meleg vajat/margarint. A keverékhez hozzáadjuk a lisztet, mákot és a tejet, majd csomómentesre keverjük az egészet.
A tojásfehérjékből a sóval kemény habot verünk.
A habot óvatosan beleforgatjuk a tejes masszába.
A tésztát (ami igencsak folyékony) a sütőpapírral bélelt formába öntjük és 160 fokra melegített sütőben (alsó-felső sütéssel) kb 60 perc alatt megsütjük.
Csak akkor szeljük, amikor teljesen kihűlt! Porcukorral megszórhatjuk a tetejét.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










