Mákos intelligens krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 24*24 cm-es sütőformához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 125 g cukor
- 100 g finomliszt
- 100 g szemes mák
- 125 g olvasztott vaj vagy margarin
- 5 dl tej
- csipet só
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgákat kihabosítjuk a cukorral, majd beledolgozzuk az olvasztott, de nem meleg vajat/margarint. A keverékhez hozzáadjuk a lisztet, mákot és a tejet, majd csomómentesre keverjük az egészet.
A tojásfehérjékből a sóval kemény habot verünk.
A habot óvatosan beleforgatjuk a tejes masszába.
A tésztát (ami igencsak folyékony) a sütőpapírral bélelt formába öntjük és 160 fokra melegített sütőben (alsó-felső sütéssel) kb 60 perc alatt megsütjük.
Csak akkor szeljük, amikor teljesen kihűlt! Porcukorral megszórhatjuk a tetejét.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »