Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos guba szelet madártej krémmel recept

Mákos guba szelet madártej krémmel
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg vajas kifli
    • 1 liter tej
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg vaj
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 10 dkg cukor
    • 15 dkg darált mák
    • 1 nagyobb citrom reszelt héja
    • 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
    • 10 dkg mazsola ( opcionális )

    Krém :

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 10 dkg cukor
    • 7 dl tej
    • 15 dkg vaj

    Tetejére :

    • 5 dl habtejszín
    • 1 evőkanál porcukor
    • 2 csomag habfixáló
    • kevés szemes mák díszíteni

    Elkészítése:

    Először elkészítjük a mákos gubát. A mákot ledaráljuk, a kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük.

    A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és a langyos vajas tejhez öntjük, majd lassú tűzön kicsit besűrítjük. A darált mákhoz hozzáreszeljük a citromhéjat, és belekeverjük az őrölt szegfűszeget, majd az egészet a tejes folyadékhoz keverjük.

    Ráöntjük a kiflikarikákra és várunk kicsit míg a kifli felveszi a folyadékot. Egy 25×35 cm-es tepsit vajjal kikenünk, ebbe belenyomkodjuk a kiflis masszát, majd 170 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.

    Teljesen hagyjuk kihűlni.

    A krémhez a tojássárgákat jól kikeverjük a cukorral, vaníliával és a pudingporral, majd a forró tejhez adjuk, úgy hogy először egy kis merőkanállal belekeverünk a hőkiegyenlítés miatt és utána öntjük az egészet a tejhez, majd sűrűre főzzük.

    Megvárjuk míg kihűl, majd 15 dkg vajjal jól kikeverjük. Ezt a krémet simítjuk a szintén kihűlt mákos guba tetejére, és pár órára hűtőbe tesszük mielőtt a habot rákenjük a tetejére.

    A tejszínhabot felverjük egy evőkanál porcukorral és a habfixálóval, majd a torta tetejére simítjuk. Díszítésnek megszórjuk szemes mákkal.

    Kockákra vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá