Mákos guba mézzel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 db kifli
- 6 dl tej
- 5 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg mák
- pici szegfűszeg és citromhéj
- 10 dkg porcukor
- 3 evőkanál méz
Elkészítése:
Az egynapos kifliket felkarikázom és egy tálba fektetem. A tejet a vajjal és a vaníliás cukorral felforralom, ráöntöm a kiflikarikákra, majd a tálat enyhén megrázogatom.
A darált mákot, a szegfűszeget, a citromhéjat és a porcukrot összekeverem.
Az így elkészített mákot a kiflikarikákra szórom, meglocsolom mézzel és forró sütőben 180 fokon, enyhén ropogósra sütöm.
Tálalhatjuk vanília mártással is, így egy tartalmas ételt komponálhatunk, amit egy kiadós leves után, fogyasztunk el.
Tipp:
A képen látható mákos guba, maradék kalács felhasználásával készült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









