Mákos guba mézzel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mákos guba mézzel

Hozzávalók:

  • 8 db kifli
  • 6 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg mák
  • pici szegfűszeg és citromhéj
  • 10 dkg porcukor
  • 3 evőkanál méz

Elkészítése:

Az egynapos kifliket felkarikázom és egy tálba fektetem. A tejet a vajjal és a vaníliás cukorral felforralom, ráöntöm a kiflikarikákra, majd a tálat enyhén megrázogatom.

A darált mákot, a szegfűszeget, a citromhéjat és a porcukrot összekeverem.

Az így elkészített mákot a kiflikarikákra szórom, meglocsolom mézzel és forró sütőben 180 fokon, enyhén ropogósra sütöm.

Tálalhatjuk vanília mártással is, így egy tartalmas ételt komponálhatunk, amit egy kiadós leves után, fogyasztunk el.

Tipp:

A képen látható mákos guba, maradék kalács felhasználásával készült.